Hypo u regiju ulaže 2 milijarde eura

Autor: Poslovni dnevnik , 28. srpanj 2015. u 22:00
Ulrich Kissing, HAAB/D. V./PIXSELL

Šef banke potvrdio planove Hypoa u zemljama jugoistočne Europe.

Hypo Alpe Adria nastavit će poslovati i ulagati u regiji jugoistočne Europe i to će podržati sa više od dvije milijarde eura do 2022. godine, izjavio je u utorak u Beogradu predsjednik izvršnog odbora Hypo grupe Ulrich Kissing, prenosi Ekapija.

U fokusu Hypo banke bit će širenje poslovanja sa stanovništvom i malim i srednjim poduzećima, kao područjima u kojima postoji najveći potencijal za rast, rekao je u razgovoru sa novinarima Kissing koji je od polovine srpnja na čelu grupacije sa poslovanjem u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Kissing je rekao da neće biti prekinuto ni poslovanje sa kompanijama i javnim sektorom, ali da se u poslovima sa stanovništvom te malim i srednjim poduzećima očekuje brži rast od prosjeka tržišta.

"Sredstva veća od dvije milijarde eura za likvidnost i kapital omogućit će da se posao razvija", rekao je on, ali je istakao da će banke morati tokom vremena razvijati i vlastitu bazu sa financiranje. Kissing je rekao da grupa sa pokazateljem adekvatnosti kapitala iznad 20 posto i čistim kreditnim portfeljem s 12 posto nenaplativih kredita ima odličan temelj za razvoj. Dodao je i da su fond Advent i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) kao investitori u financijskom sektoru poznati po tome da razvijaju poslovanje i da nisu preuzeli Hypo da bi ga brzo preprodali."Namjeravamo ulagati, razvijamo posao na održivim i profitabilnim osnovama", zaključio je Kissing.

Komentirajte prvi

New Report

Close