HPB otvara liniju za kreditiranje branitelja – poduzetnika

Autor: Ana Blašković , 18. srpanj 2019. u 13:43
Tomo Medved i Tomislav Vuić

Ministar Medved i čelnik banke Tomislav Vuić potpisali sporazum o suradnji, ali bez ikakvih detalja.

Dok se čeka odluka Vlade kome će povjeriti vođenje Hrvatske poštanske banke (HPB) kad Upravi istekne mandat u rujnu, u banci je radno ljeto.

Tako je aktualni šef Tomislav Vuić, ujedno i jedan od kandidata na natječaju, potpisao sporazum s ministrom Tomom Medvedom o suradnji na poticanju mikro, malog i srednjeg poduzetništva (MSP) branitelja po kojem će banka financirati poljoprivredne i poduzetničke projekte.

Sporazum je rezultat "inicijative Ministarstva hrvatskih branitelja kojom se tražila mogućnost financiranja poljoprivrednih i poduzetničkih djelatnosti braniteljskih zadruga, OPG-ova, obrta, trgovačkih društava i drugih subjekata kao pružanje podrške razvojnim projektima i aktivnostima".

Cilj je, ističe se, omogućiti trajniju poslovnu suradnju za razvoj mikro i MSP segmenta, prilike za nove poslove i zapošljavanje, a uvjeti financiranja bit će među najpovoljnijima iz ponude.

Medved je izjavio da ga "raduje" nastavak suradnje s bankom koja je prije dvije godine veteranima omogućila povoljnije stambene kredite. Zahvalio je HPB-u "na prepoznavanju gospodarskog potencijala braniteljske populacije".

Detalji pod kojima će ta populacija moći do kredita nisu objavljeni. Zadovoljstvo nije skrivao ni Vuić koji smatra da je ta linija omogućiti braniteljima lakše uključivanje u svijet poduzetništva.

"Trebamo zajedno stvarati uvjete za bolju i uspješniju poduzetničku budućnost Hrvatske. Vjerujem kako ćemo iz ove suradnje svi izvući maksimum", poručio je Vuić.

Komentirajte prvi

New Report

Close