HPB Internet bankarstvo štedi vaše vrijeme i novac

Autor: Poslovni.hr , 05. travanj 2010. u 22:00

Internetsko bankarstvo poslovni subjekti mogu koristiti samostalno, ali i kao sastavni dio posebnih ponuda proizvoda i usluga banke

Iako predstavlja sastavni dio većine radnih mjesta, poznavanje rada na računalu danas je vrlo korisno i u svakodnevnom životu jer štedi vrijeme i novac. Uštedu dviju stvari koje nedostaju gotovo svakome omogućuje i usluga internetskog bankarstva Hrvatske poštanske banke.

Uz brz i siguran pristup bankovnom računu ova usluga omogućuje jednostavno obavljanje svih plaćanja i potpun nadzor nad vlastitim financijskim poslovanjem. Služeći se internetskim bankarstvom klijenti nisu vezani za radno vrijeme ili lokaciju poslovnica banke, a osim znatnog racionaliziranja poslovanja i uštede vremena usluga internetskog bankarstva donosi i financijsku uštedu jer su naknade za provođenje transakcija i do nekoliko puta niže nego pri plaćanju klasičnim putem, a provođenje određenih transakcija je besplatno. Korisnici usluge internetskog bankarstva u mogućnosti su u svakom trenutku provjeriti stanje po svim računima otvorenim u banci, pregledati promet i prenositi sredstva s jednog računa na drugi, provoditi kunske i devizne platne naloge te zadavati razne financijske i nefinancijske zahtjeve, a sve to čineći s bilo kojeg mjesta i računala koje ima pristup internetu. Korištenje internetskog bankarstva zahtijeva minimalne tehničke uvjete, a njime se mogu služiti i građani i poslovni subjekti.

Pogodnosti za poslovne subjekte
Uz obavljanje kunskog i deviznoga bezgotovinskog platnog prometa (s doznakom za plaćanje u inozemstvo) internetsko bankarstvo za poslovne subjekte omogućuje rad s više korisnika računa pojedine tvrtke kao i mogućnost promjene ovlaštenja po računima. Također usluga nudi uvid u stanje i promete svih kunskih i deviznih računa te depozita klijenta, uvid u stanja i promete po kreditima, omogućuje upite i preglede jamstava, eskonta mjenica, pojedinačne i zbirne unose naloga preko obrasca ili datoteke, prijenose sredstava s računa unutar banke i prema drugim bankama, pregled izvršenih naloga te preuzimanje izvadaka o svim promjenama na računima. Posebna prednost je što za pristup usluzi klijenti mogu odabrati token ili “smart” karticu. Oba sigurnosna uređaja osiguravaju autorizirani pristup servisu te dodatno digitalno potpisivanje financijskih transakcija. Internetsko bankarstvo poslovni subjekti mogu koristiti samostalno, ali i kao sastavni dio posebnih ponuda proizvoda i usluga banke, pri čemu ostvaruju i dodatne pogodnosti. Tako će korisnicima HPB-ove Agro ponude za razvoj poljoprivredne djelatnosti nakon otvaranja transakcijskog računa biti omogućeno aktiviranje internetskog bankarstva za poslovne subjekte bez naplate upisnine.

Razvoj novih funkcionalnosti
Hrvatska poštanska banka u protekloj je godini zabilježila izniman porast korisnika usluge internetskog bankarstva, kako kod građana, tako i kod poslovnih subjekata. Ukupan broj korisnika internetskog bankarstva u protekloj je godini porastao za 34 posto, pri čemu je broj korisnika građana porastao za 37 posto, a poslovnih subjekata za 22 posto. Popularizacija usluge i trend rasta broja korisnika nastavljen je i u ovoj godini. HPB ove godine korisnicima internetskog bankarstva planira ponuditi nove verzije aplikacija s novim funkcionalnostima i mogućnostima.

Adresa

U svim poslovnicama
Usluga HPB-ova internetskog bankarstva može se ugovoriti u svim poslovnicama/podružnicama Hrvatske poštanske banke, a dodatne informacije i pristupnice mogu se pronaći na internetskim stranicama banke www.hpb.hr. Sve detaljne informacije o usluzi dostupne su i preko besplatnog broja telefona HPB Kontakt centra 0800/472-472.

Komentirajte prvi

New Report

Close