HNB bankama plasirala 30 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. rujan 2017. u 12:34
Foto: Davor Javorović / Pixsell

Datum namire ove aukcije je 27. rujna, a datum reotkupa 4. listopada.

Hrvatska narodna banka (HNB) u ponedjeljak je putem obratne repo aukcije bankama plasirala 30 milijuna kuna, isti iznos kao i protekla tri tjedna, uz nepromijenjenu fiksnu kamatnu stopu od 0,30 posto. 

Kako je objavljeno iz središnje banke, na ovotjednu aukciju pristigle su ponude banaka u ukupnom iznosu od 30 milijuna kuna i sve su prihvaćene.

Datum namire ove aukcije je 27. rujna, a datum reotkupa 4. listopada. Ujedno, u srijedu, 27. rujna, dospijeva 30 milijuna kuna koje je središnja banka plasirala komercijalnim bankama na prošlotjednoj aukciji, održanoj 18. rujna.

Od početka godine HNB je održala 38 repo aukcije, od čega na njih 16 nije bilo interesa banaka. Od 20 ovogodišnjih obratnih repo aukcija na kojima su banke iskazale interes iznosi su se kretali od najmanjih 30 milijuna kuna, koliko je središnja banka plasirala i danas, do najvećih 140 milijuna kuna početkom veljače.

Sve su ovogodišnje aukcije bile po fiksnoj repo stopi od 0,30 posto, što je nepromijenjena stopa već gotovo godinu dana. 

S redovitim tjednim obratnim repo aukcijama HNB je započela u rujnu 2015. godine, a tijekom 2016. održane su ukupno 52 aukcije.

Komentirajte prvi

New Report

Close