HANFA: Ne nasjedajte na ponude lažnih brokera

Autor: Poslovni.hr , 30. rujan 2016. u 14:08
Foto: Thinkstock

U ovakvim slučajevima radi se o prikrivenom reklamiranju takvih brokera odnosno neprimjerenim marketinškim strategijama…

Hanfa je primijetila kako se hrvatskim građanima putem određenih internetskih stranica (blogovi, društvene mreže, forumi i sl.) predlaže trgovanje špekulativnim financijskim instrumentima, kao što su binarne opcije ili CFD-ovi.

Putem takvih (navodno) privatnih stranica i profila stvara se dojam da fizičke osobe opisuju svoja (navodna) pozitivna iskustva s trgovanjem takvim instrumentima te kako su zaradile često značajan novac, pri tome objašnjavajući na koji način trgovati preko online trgovinskih platformi – putem kojih se trguje navedenim špekulativnim financijskim instrumentima – te se u konačnici (navodno neovisno) predlaže trgovanje putem točno određenog brokera.

S obzirom na osobe koje tako „velikodušno“ pomažu javnosti „dijeleći“ svoja uspješna iskustva u trgovanju visoko kompleksnim financijskim instrumentima, a istovremeno ne nudeći nikakve podatke i poveznice putem kojih bi se mogao nedvojbeno provjeriti njihov identitet i potrebna stručnost, upozoravamo da predstavljene komentare i iskustva u trgovanju, čitatelji nikako ne bi smjeli uzeti za ozbiljno i isključivo na temelju istih započeti s ulagačkim aktivnostima.

U ovakvim slučajevima radi se o prikrivenom reklamiranju takvih brokera odnosno neprimjerenim marketinškim strategijama u kojima se prenaglašavaju samo navodne pozitivne strane trgovanja, stoga NE NASJEDAJTE NA TAKVE OGLASE.

Osim toga, naglašavamo kako ODREĐENA BROKERSKA DRUŠTVA na koja se upućuje putem takvih stranica NEMAJU ODGOVARAJUĆE ODOBRENJE ZA RADHanfe, kao niti nekog drugog EU regulatora. Navedeno je potrebno uzeti u obzir jer ako dođe do potencijalnih problema s takvim društvom, HANFA NIJE NADLEŽNA ZA POSLOVANJE ISTIH odnosno neće Vam moći pomoći u ostvarivanju Vaših prava.

Nastavno na navedene okolnosti i najnovije modele reklamiranja visoko rizičnih proizvoda, također Vas upućujemo na sljedeće Upozorenje na trgovanje CFD-ovima, binarnim opcijama i drugim špekulativnim proizvodima izdano od strane Hanfe.

Komentirajte prvi

New Report

Close