Hanfa obrazuje u sklopu Tjedna novca

Autor: Poslovni dnevnik , 24. ožujak 2019. u 21:59
Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća/D.P./PIXSELL

Radionice i predavanja o financijskoj pismenosti za studente i učenike.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) i ove će se godine, peti put zaredom, aktivno uključiti u obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca, od 25. do 31. ožujka.

Tim povodom predstavnici Hanfe održat će 15 predavanja te provoditi druge aktivnosti usmjerene na financijsko opismenjivanje, posebice mladih.

Sudjelovanjem na prezentacijama, skupovima i panel-raspravama nastojat će doprinijeti porastu financijske pismenosti građana, ali i približiti djelokrug i rad HANFA-e ukupnoj javnosti.

"Sada su dobra vremena gospodarskog rasta kada umjesto na potrošnju i zaduživanje, građani jednak ili veći interes trebaju usmjeriti na ulaganje u svoje buduće osobne financije. O mirovinama i zaštiti od rizika u budućnosti i dalje se ne vodi dovoljna briga na osobnoj razini.

Zato je sustavno učenje o novcu iznimno važno za Hrvatsku, kako kod mladih tako i kod starijih generacija", rekao je tim povodom predsjednik Upravnog vijeća Ante Žigman. Edukativne aktivnosti su predviđene u Zagrebu, Osijeku i Glini, za studente i srednjoškolce.

Komentirajte prvi

New Report

Close