Grawe nudi police osiguranja za turističke apartmane

Autor: Božica Babić , 30. lipanj 2013. u 22:00
Police osiguranja već od 1,4 kune dnevno/PIXSELL

Osiguranje rizika na nekretninama i dalje premalo zastupljeno.

GRAWE Hrvatska, u prigodi 20-te obljetnice rada, svom tradicionalnom proizvodu za pokriće rizika u stambenim objektima dalo je novo 'ruho', tržištu je ponudilo policu za osiguranje turističkih apartmana i to po cijeni već od 1,4 kune dnevno.

Vlasnici apartmana tako mogu zaključiti policu osiguranja za sam objekt, za sve predmete u apartmanu, te za osobnu odgovornost iz posjeda objekta i zemljišta, ali i pokriti moguće rizike za privatnu odgovornost kao i za stvari gostiju. Znači, ovisno o potrebama, vlasnik osigurava objekt i stvari domaćinstva, kao i stvari gostiju koji borave u apartmanu.  "Osim osiguranja objekta/domaćinstva, posebnim osiguranjima odgovornosti i stvari gostiju pruža se dodatna zaštita i sigurnost za goste u apartmanima. Na taj način, osiguravajući stvari i osobe u apartmanu, vlasnici apartmana ostvaruju dodanu vrijednost na uslugu i imaju veći broj zadovoljnih gostiju," ističe Filka Saraf iz Odjela za obradu osiguranja imovine i odgovornosti Grawe Hrvatska.

Eventualni savjeti koje vlasnici apartmana i upute svojim gostima radi prevencije mogućih šteta koje se ipak ne mogu predvidjeti, naglašava Saraf, u momentu nastanka štete ne znače ništa jer ne mogu sanirati posljedice za čije pokriće vrlo često treba investirati velika financijska sredstva. Posebice, upozorava, ukoliko se dogodi da i sam apartman bude izvan funkcije. Hrvati još uvijek premalo ugovaraju police kojima pokrivaju potencijalne rizike na nekretninama. Tako je u prvih pet mjeseci ove godine na imovini ugovorena premija od 405 milijuna dok je istodobno na autoosiguranjima iznosila 1,3 milijarde kuna. Zaključeno je 254.536 polica dok je u tom razdoblju isplaćeno 159 milijuna kuna za 31.901 štetu.  

Komentirajte prvi

New Report

Close