Evo zašto se iPhone 7 bolje prodaje od osmice, a nije zbog cijene

Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL

iPhone 8 i 8 Plus u SAD-u i na drugim velikim tržištima u prodaji su se pojavili 22. rujna (tjedan dana kasnije postali su dostupni i u Hrvatskoj), no već se prvog prodajnog dana činilo kako je odaziv korisnika slabiji u odnosu na ranije godine.

S predstavljanjem novih generacija iPhonea cijena starijih modela Appleovih telefona pojeftini najčešće za sto dolara, ali do sada većinu ljubitelja ove kompanije nisu interesirali stariji model, već najnoviji/skuplji uređaji. Tako je bilo sve do ovog rujna, no prema informacijama analitičara KeyBanc Capital Marketsa baziranim na istraživanjima provedenih među operaterima u SAD-u i Velikoj Britaniji, čini se kako su se korisnici ovog puta odlučili za jeftiniji model te više ljudi kupuje prošlogodišnje modele iPhone 7/7 Plus, nego ovogodišnje osmice.

Kako piše Zimo, iPhone 8 i 8 Plus u SAD-u i na drugim velikim tržištima u prodaji su se pojavili 22. rujna (tjedan dana kasnije postali su dostupni i u Hrvatskoj), no već se prvog prodajnog dana činilo kako je odaziv korisnika slabiji u odnosu na ranije godine.

Ipak, analitičari smatraju kako razlog slabije prodaje iPhonea nije samo u povoljnijoj cijeni sedmice u odnosu na osmicu, već veliki broj ljubitelja ove kompanije i korisnika kojima ističu dvogodišnji ugovori i trebaju ih obnoviti ne žele kupiti osmicu, već čekaju početak prodaje iPhonea X. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve