Evo zašto se iPhone 7 bolje prodaje od osmice, a nije zbog cijene

Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL

iPhone 8 i 8 Plus u SAD-u i na drugim velikim tržištima u prodaji su se pojavili 22. rujna (tjedan dana kasnije postali su dostupni i u Hrvatskoj), no već se prvog prodajnog dana činilo kako je odaziv korisnika slabiji u odnosu na ranije godine.

S predstavljanjem novih generacija iPhonea cijena starijih modela Appleovih telefona pojeftini najčešće za sto dolara, ali do sada većinu ljubitelja ove kompanije nisu interesirali stariji model, već najnoviji/skuplji uređaji. Tako je bilo sve do ovog rujna, no prema informacijama analitičara KeyBanc Capital Marketsa baziranim na istraživanjima provedenih među operaterima u SAD-u i Velikoj Britaniji, čini se kako su se korisnici ovog puta odlučili za jeftiniji model te više ljudi kupuje prošlogodišnje modele iPhone 7/7 Plus, nego ovogodišnje osmice.

Kako piše Zimo, iPhone 8 i 8 Plus u SAD-u i na drugim velikim tržištima u prodaji su se pojavili 22. rujna (tjedan dana kasnije postali su dostupni i u Hrvatskoj), no već se prvog prodajnog dana činilo kako je odaziv korisnika slabiji u odnosu na ranije godine.

Ipak, analitičari smatraju kako razlog slabije prodaje iPhonea nije samo u povoljnijoj cijeni sedmice u odnosu na osmicu, već veliki broj ljubitelja ove kompanije i korisnika kojima ističu dvogodišnji ugovori i trebaju ih obnoviti ne žele kupiti osmicu, već čekaju početak prodaje iPhonea X. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!