Euromoney Zagrebačku banku proglasio najboljom bankom za financiranje trgovine i izvoza u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 11. siječanj 2018. u 12:10
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

UniCredit, čija je Zaba članica, proglašen je najboljom bankom na globalnoj razini te u kategoriji Najbolje usluge i to za „Sve usluge“, „Proizvodi/Plaćanja“ i „Ukupno iskustvo“.

Istraživanje časopisa Euromoney – Trade Finance Survey 2018, koje se provodi sedmu godinu zaredom, UniCreditu je donijelo titulu tržišnog predvodnika za financiranje trgovine i izvoza u Italiji, Srednjoj i istočnoj Europi (SIE), Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Srbiji i Turskoj. Također, u novoj kategoriji Najbolje usluge, UniCredit je proglašen najboljim na tržištima Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Rumunjske, Srbije i Rusije.

Ljestvica najboljih izrađena je na temelju povratnih informacija više od 7255 korporativnih klijenata (gotovo dvostruko više u odnosu na godinu ranije), temeljem kontinuirane izvrsnosti banaka na području financiranja trgovine i izvoza. Usluge UniCredita vezane uz financiranje trgovine kontinuirano se poboljšavaju, a izgrađene su na dubokom poznavanju glavnih europskih tržišta, stručnosti na području proizvoda te snažnoj predanosti inovacijama i širenju geografskog obuhvata.

„Euromoneyevo priznanje četvrtu godinu zaredom potvrda je kontinuirane vodeće tržišne pozicije Zagrebačke banke na području financiranja trgovine i izvoza. To je rezultat dugogodišnje tradicije i iskustva, ali i stalnog praćenja tržišnih zahtjeva i kreiranja novih poslovnih rješenja za klijente u ovom specifičnom području. Iskorak u digitalni svijet je preduvjet za uspjeh, stoga smo u Zabi omogućili našim klijentima poslovanje putem e-zabe kod otvaranja akreditiva i izdavanja garancija i pisama namjere. Nastavit ćemo s digitalizacijom i u 2018. s ciljem povećanja efikasnosti i smanjivanja rizika za naše klijente. U 2018. uvodimo i novi proizvod – bankarsku obvezu plaćanja (BPO). Radi se o novom proizvodu na globalnom tržištu koji je odraz digitalizacije međunarodne trgovine i potrebe za dodatnim pojednostavljenjem osiguranja plaćanja i naplate. To je i daljnje ulaganje Banke u razvoj proizvoda potrebnih za uspješno i konkurentno međunarodno poslovanje naših klijenata“, poručio je Marko Remenar, član Uprave Zagrebačke banke.

Glavni direktor UniCredita Gianni Franco Papa izjavio je: „Drago nam je što su Euromoney i ispitani korporativni klijenti prepoznali UniCredit kao najboljeg pružatelja financijskih usluga u tri važne kategorije. Ovo priznanje odražava našu jaku usmjerenost na potrebe naših klijenata, punu predanost inovacijama i sve veću snagu naše međunarodne mreže. Povezujemo klijente širom svijeta, nudeći transparentna i jednostavna rješenja koja zadovoljavaju potrebe klijenata vezano na proizvode financiranja trgovine i izvoza – čak i u najsloženijim transakcijama.“

UniCredit i dalje ulaže u inovacije na području financiranja trgovine i izvoza te je jedan od članova osnivača konzorcija we.trade (nekadašnji Digital Trade Chain). Također nastoji poboljšati svoju međunarodnu pokrivenost – najnoviji od primjera je poboljšanje prisutnosti u Abu Dhabiju otvaranjem podružnice – kako bi se otvorile nove mogućnosti, uz poboljšanje usluga klijentima na svojim temeljnim europskim tržištima.

Komentirajte prvi

New Report

Close