Euromoney Zagrebačku banku proglasio najboljom bankom za financiranje trgovine i izvoza u Hrvatskoj

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

UniCredit, čija je Zaba članica, proglašen je najboljom bankom na globalnoj razini te u kategoriji Najbolje usluge i to za „Sve usluge“, „Proizvodi/Plaćanja“ i „Ukupno iskustvo“.

Istraživanje časopisa Euromoney - Trade Finance Survey 2018, koje se provodi sedmu godinu zaredom, UniCreditu je donijelo titulu tržišnog predvodnika za financiranje trgovine i izvoza u Italiji, Srednjoj i istočnoj Europi (SIE), Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Srbiji i Turskoj. Također, u novoj kategoriji Najbolje usluge, UniCredit je proglašen najboljim na tržištima Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Rumunjske, Srbije i Rusije.

Ljestvica najboljih izrađena je na temelju povratnih informacija više od 7255 korporativnih klijenata (gotovo dvostruko više u odnosu na godinu ranije), temeljem kontinuirane izvrsnosti banaka na području financiranja trgovine i izvoza. Usluge UniCredita vezane uz financiranje trgovine kontinuirano se poboljšavaju, a izgrađene su na dubokom poznavanju glavnih europskih tržišta, stručnosti na području proizvoda te snažnoj predanosti inovacijama i širenju geografskog obuhvata.

„Euromoneyevo priznanje četvrtu godinu zaredom potvrda je kontinuirane vodeće tržišne pozicije Zagrebačke banke na području financiranja trgovine i izvoza. To je rezultat dugogodišnje tradicije i iskustva, ali i stalnog praćenja tržišnih zahtjeva i kreiranja novih poslovnih rješenja za klijente u ovom specifičnom području. Iskorak u digitalni svijet je preduvjet za uspjeh, stoga smo u Zabi omogućili našim klijentima poslovanje putem e-zabe kod otvaranja akreditiva i izdavanja garancija i pisama namjere. Nastavit ćemo s digitalizacijom i u 2018. s ciljem povećanja efikasnosti i smanjivanja rizika za naše klijente. U 2018. uvodimo i novi proizvod - bankarsku obvezu plaćanja (BPO). Radi se o novom proizvodu na globalnom tržištu koji je odraz digitalizacije međunarodne trgovine i potrebe za dodatnim pojednostavljenjem osiguranja plaćanja i naplate. To je i daljnje ulaganje Banke u razvoj proizvoda potrebnih za uspješno i konkurentno međunarodno poslovanje naših klijenata“, poručio je Marko Remenar, član Uprave Zagrebačke banke.

Glavni direktor UniCredita Gianni Franco Papa izjavio je: „Drago nam je što su Euromoney i ispitani korporativni klijenti prepoznali UniCredit kao najboljeg pružatelja financijskih usluga u tri važne kategorije. Ovo priznanje odražava našu jaku usmjerenost na potrebe naših klijenata, punu predanost inovacijama i sve veću snagu naše međunarodne mreže. Povezujemo klijente širom svijeta, nudeći transparentna i jednostavna rješenja koja zadovoljavaju potrebe klijenata vezano na proizvode financiranja trgovine i izvoza – čak i u najsloženijim transakcijama.“

UniCredit i dalje ulaže u inovacije na području financiranja trgovine i izvoza te je jedan od članova osnivača konzorcija we.trade (nekadašnji Digital Trade Chain). Također nastoji poboljšati svoju međunarodnu pokrivenost – najnoviji od primjera je poboljšanje prisutnosti u Abu Dhabiju otvaranjem podružnice – kako bi se otvorile nove mogućnosti, uz poboljšanje usluga klijentima na svojim temeljnim europskim tržištima.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve