Erste osiguranje ulazi u Wiener

Autor: Ana Blašković , 10. svibanj 2018. u 14:42
Predsjednica Uprave Wienera Jasminka Horvat Martinović, Foto: Davor Višnjić / Pixsell

Nakon pripajanja Wiener postaje četvrti osiguravatelj po veličini.

Nakon što je potez najavljen krajem prošle godine, Erste osiguranje i službeno je pripojeno domaćem Wiener osiguranju. Provedenim pripajanjem Wiener osiguranje postaje četvrti po veličini igrač na ukupnom tržištu osiguranja u Hrvatskoj, mjesto više nego lani.

Jačanje pozicije

Najnoviji potez popratila je i rošada Uprave. Na čelnoj poziciji novog Wienera Jasminka Horvat Martinović zamijenit će Waltera Leonhartsbergera Schrotta koji odlazi u mirovinu. Horvat Martinović u Upravi je od 2014., a pridružit će joj se i Snježana Bertoncelj, bivša predsjednica Uprave Erste osiguranja, dok članovi ostaju Tamara Rendić i Božo Šaravanja. “Hrvatska je za Vienna Insurance Group jedno od ključnih tržišta na kojem želi dodatno ojačati svoju poziciju. Pripajanje je dio strateške odluke Vienna Insurance grupe čiji je cilj u srednjem roku u Hrvatskoj dosegnuti najmanje 10-postotni udio na tržištu”, kazala je Horvat Martinović. Ulazak Ersteovog osiguranja pod kišobran Wienera značit će objedinjavanje snaga obaju društava čime je omogućen daljnji razvoj kvalitete proizvoda i usluga.

Razvoj bankoosiguranja

Kad je krajem prošle godine najavljeno pripajanje bankoosiguravatelja Erste osiguranja iz matične kompanije Vienna Insurance grupe poručeno je da će se time potaknuti daljnji razvoj bankoosiguranja, i to s fokusom na neživotna i zdravstvena osiguranja.

U prva tri mjeseca ove godine Erste i Wiener zajedno su prikupili 223,5 milijuna kuna bruto premije, odnosno 8,1 posto od ukupnog zaračunatih 2,77 milijardi kuna na domaćem tržištu.

Komentirajte prvi

New Report

Close