Erste: Ne vidimo nekretninski balon

Autor: Poslovni dnevnik , 11. travanj 2019. u 08:26
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Banka predstavila u Rijeci nacionalni program financijske pismenosti. Na pitanje boje li se u banci nekretninskog “balona” i njegova pucanja, s obzirom na rast tržišta nekretnina, Schöfböck je odgovorio da trenutno ne vidi stvaranje nekretninskog balona.

Erste banka u srijedu je u Rijeci predstavila nacionalni program financijske pismenosti "Škola pametnih financija", a tom prilikom čelnik banke osvrnuo se i na stanje na tržištu nekretnina.

Program je namijenjen svim građanima koji na besplatnim radionicama žele naučiti više o upravljanju osobnim financijama.

Kako je rečeno, cilj programa je potaknuti što veći broj građana na usvajanje znanja i vještina iz upravljanja osobnim financijama, na promišljanje o životnim i financijskim ciljevima te svjesnom upravljanju potrošnjom.

Lani je provedeno istraživanje koje je pokazalo da 87 posto građana prepoznaje važnost financijske pismenosti te da je njih 36 posto spremno izdvojiti vrijeme za edukaciju.

Ispitanici smatraju da bi odgovornost za financijsku pismenost građana te poduku u tom području trebale imati obrazovne ustanove (45 posto) i oni sami (42 posto), zatim obitelj (25 posto) i banke (17 posto).

Predsjednik Uprave Christoph Schöfböck kazao je da je program počeo prije nekoliko mjeseci te da se tijekom 2019. očekuje oko 10.000 polaznika.

Na pitanje boje li se u banci nekretninskog "balona" i njegova pucanja, s obzirom na rast tržišta nekretnina, Schöfböck je odgovorio da trenutno ne vidi stvaranje nekretninskog balona.

Komentirajte prvi

New Report

Close