Do veće premije kroz ‘Fina opciju’

Autor: Božica Babić , 28. listopad 2009. u 22:00

Croatia osiguranje i Financijska agencija potpisali sporazum o suradnji

Kroz “Fina opciju”, proizvod kojim Financijska agencija svojim klijentima nudi planiranje usluga štedno-ulagačke naravi, od sada je moguće ugovoriti i neku od polica iz lepeze Croatija osiguranja. Ugovor o novoj partnerskoj suradnji u srijedu su potpisali predsjednici uprava Hrvoje Vojković i Mato Regvar. Vojković je naglasio kako je riječ o strateškom iskoraku CO u domeni razvoja prodajnih kanala.

Rezultat kroz premiju Vojković očekuje dogodine. Optimist je i stoga što je prije dva tjedna CO sličan ugovor potpisao i s Hrvatskom poštom. Fina i CO, prema Regvaru, svjedoče model kako javna poduzeća mogu ostvarivati dodanu vrijednost u poslovanju. Podsjetio je da petinu prihoda Fina već ostvaruje upravo zahvaljujući dodatnim servisima i uslugama. Prodaju za CO obavljat će 17 zaposlenika Fine u 17 poslovnica diljem RH gdje već jesu uredi “Fina opcije”. Dozvolu Hanfe dobili su u ožujku ove godine. U prvoj fazi projekta Fina će, između ostalih, nuditi police Croatia osiguranja za autoodgovornost i kasko te životna osiguranja kao i privatnog zdravstvenog i osiguranja od nezgode. Druga faza sadrži uključivanje 10 novih poslovnica te prodaju polica i korporativnim klijentima.

Preliminarno

Pad premije
Prema preliminarnim podacima Croatia osiguranje je za prva tri tromjesečja 2009. ugovorilo manju premiju nego lani u istom razdoblju. Veći pad evidentan je u segmentu neživotnih osiguranja gdje je ugovorena premija manja za 131 milijun kuna nego u rujnu 2008. godine. Na životnim osiguranjima ovogodišnja premija u odnosu na učinak iz prošle godine u minusu je za 4,6 milijuna kuna. Negativni trendovi nisu ugrozili tržišnu poziciju Croatije, društvo je i dalje zadržalo lidersku poziciju, kako u neživotnim tako i životnim osiguranjima.

Komentirajte prvi

New Report

Close