Dionički promet najmanji od kolovoza

Autor: Tomislav Pili , 03. svibanj 2018. u 21:59
Promet unutar knjige ponuda manji je u odnosu na ožujak za 40 posto, a ukupni promet srezan je 34 posto, Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Ukupni promet od 162,4 milijuna kuna manji je 34 posto. P

Dionički promet na Zagrebačkoj burzi nastavio je kopniti, pokazalo je travanjsko izvješće Zagrebačke burze objavljeno u četvrtak. Prošloga mjeseca promet unutar knjige ponuda dosegao je 129,9 milijuna kuna što je preko 40 posto manje nego u ožujku. Na godišnjoj razini pad je još osjetniji, preko 64 posto.

Dionički promet iznosio je 98,8 milijuna kuna čime je negativna serija produžena na treći mjesec. Inače, ovo je prvi put da se dionički promet spustio ispod 100 milijuna kuna od kolovoza prošle godine.

Ukupni promet od 162,4 milijuna kuna manji je 34 posto. Pozitivnih vijesti nema ni kod tržišne kapitalizacija od 237,7 milijardi kuna koja je smanjena u odnosu na ožujak za 0,47 posto.

Komentari (5)
Pogledajte sve

najmanji prometi, a burza živa,
ma daj prebacite tu burzu u Ingru

Trebamo zahvalit ne samo dobroj upravi Zagrebacke burze vec i regulatoru. Da nemamo najboljeg reglatora na svijetu sumnjam da bi bili tu gdje jesmo uz bok najvecima.

***kad se sad nisam šlogiro nikad neću!

Čudim se i ovakvom prometu i sudjelovanju na burzi. U našoj državi se može preko noći promijeniti vrijednost dionice na 0 a sva izvješća i revizije uredni i prihvaćeni.

New Report

Close