Capannelli voditeljica Ureda SB u Zagrebu

Autor: Poslovni.hr , 12. srpanj 2017. u 21:59
Elisabetta Capannelli, Svjetska banka u Zagrebu, Foto: PD

Nakon šest mjeseci stiže zamjena za odlazak Carlosa Piñerúae.

Svjetska banka u Hrvatskoj imenovala je Elisabettu Capanenelli za novu voditeljicu Ureda banke za Hrvatsku i Sloveniju. U novoj rošadi Capannelli dolazi na poziciju koju je prije pola godine napustio Carlos Piñerúa, a u međuvremenu ga je privremeno zamijenila glavna ekonomistica Sanja Madžarević Šujster.

Nova voditeljica zagrebačkog ureda je talijanska državljanka koja u Hrvatsku dolazi s 25 godina iskustva na području razvoja i radom u više od 30 zemalja, a bavila se makroekonomijom, urbanim razvojem, infrastrukturom i upravljanjem. Prema priopćenju iz Svjetske banke, Capannelli je poslijediplomske studije završila na sveučilištima u Bologni i Sussexu, a karijeru započela 1992. u Azijskoj razvojnoj banci u Manili da bi u Svjetsku banku prešla 1998.

U trogodišnjem razdoblju od 2005. do 2008. priključila se Europskoj komisiji na mjestu savjetnice tadašnjeg povjerenika za ekonomske i monetarne poslove Joaquina Almunije. Posljednje četiri godine u Bukureštu je bila direktorica Svjetske banke za Rumunjsku i Mađarsku. Hrvatska je dio Svjetske banke od 1993. koja je otad osigurala potporu za 54 projekta vrijednih 3,9 milijardi dolara, trenutni portfelj doseže 970 milijuna dolara.      

Komentirajte prvi

New Report

Close