Bombardieru bolji kreditni rejting

Autor: Sergej Novosel Vučković , 26. lipanj 2016. u 21:59
Razvija program C serije aviona/REUTERS

U programu CSeries i Quebec i Bombardier imaju po polovicu udjela.

Kanadski proizvođač aviona Bombardier, koji je i u floti Croatia Airlinesa, uložit će oko milijardu dolara u program CSeries, koji je godinama zbog prekoračenja troškova bio na čekanju. Ugovor je potpisan s pokrajinom Quebec, i Bombardieru prepušta da se usredotoči na razvoj i istraživanje novih, uskotrupnih mlažnjaka.

Reuters piše da je bitno da se obje strane usklade u očekivanjima i zahtjevima, budući da je kanadska federalna vlada htjela mijenjati temeljnu vlasničku strukturu tvrtke. Quebec kao pokrajina može, prema klauzuli ugovora, slagati uvjete bilo kojeg federalnog ulaganja, a ako sama država Kanada ne bi uspjela u svojim ulaganjima, pokrajina bi mogla tražiti i stranog suinvestitora u program aviona CSeries.

Isto tako, Quebec ima i pravo veta na neke od uvjeta, poput onog da sjedište Bombardiera bude u Quebecu. Zbog ovih vijesti agencija Moody's promijenila je svoje ocjene kompanije u stabilnu, iz negativne. U programu CSeries i Quebec i Bombardier imaju po polovicu udjela. Snv

Komentirajte prvi

New Report

Close