Bagić zamijenio Duhovića

Autor: Jadranka Dozan , 17. lipanj 2019. u 21:59
Dugo se šuškalo da Duhović više neće voditi Tisak, Foto: DAMIR ŠPEHAR/PIXSELL

Je li odlasku s čela kompanije kumovalo i to što se ‘istrčao’ s objavom rezultata za 2018?

Iz Tiska su putem Zagrebačke burze u ponedjeljak potvrdili promjene u vrhu kompanije čiju Upravu, po novom, umjesto Danka Duhovića predvodi dosadašnji član Tomislav Bagić. U priopćenju se navodi da je NO na sjednici održanoj 10. lipnja “primio na znanje” Duhovićevu ostavku te da je na istoj sjednici na njegovo mjesto promaknuo Bagića. Istodobno, ostavku je na funkciju prokurista dao i Ivo Lovrić, ali samo da bi to mjesto zamijenio onim člana Uprave.

O Duhovićevom odlasku iz Tiska u poslovnoj se zajednici “znalo” ili šuškalo tjednima, doduše, mahom ne u formi ostavke. Slučajno ili ne, te su priče glasnije zaredale nedugo nakon što je početkom svibnja Tisak, za razliku od svih ostalih burzovno listanih operativnih kompanija Agrokora, na ZSE objavio i konsolidirano izvješće za 2018. Dan poslije pokazalo se da je Tisak “istrčao”; Uprava je investicijsku javnost obavijestila da za objavljene godišnje izvještaje prethodno nisu dobili potrebnu suglasnost NO-a.

Tranzicijska razdoblja u velikim sustavima obično prate i kadrovske tenzije, pa to ne čudi ni u slučaju Agrokora, odnedavno Fortenova grupe. Tako se među poslovnjacima uskoro očekuju i nove kadrovske novosti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close