Auro Domus do ožujka širi franšize u inozemstvu

Autor: Tomislav Pili , 22. siječanj 2017. u 12:06
Foto: Shutterstock

Trošak franšize kreće se između 15 i 35.000 eura, a potrebna je i garancija banke.

Vodeći domaći otkupljivač zlata Auro Domus pokrenuo je franšizni model, a uskoro se očekuje otvaranje prvih franšiza i u inozemstvu.

Prva franšizna jedinica The Bank of Gold otvorena je u četvrtak u bivšoj zlatarni Tresor u Rijeci koja je odabrana upravo zato što je iz ovog grada prije šest godina krenuo poslovni put Auro Domusa, koji danas djeluje na više od 180 lokacija u čitavoj Hrvatskoj. "Suradnju s Auro Domusom ostvarili smo i ranije, dok smo imali zlatarnu Tresor na ovoj lokaciji, prvenstveno kroz otkup zlata. Dodatna motivacija bio nam je trend rasta prodaje investicijskog zlata, stoga smo fokus stavili upravo na taj segment", kazala je Elida Koljanin, suvlasnica i direktorica Tresora.

 

40 milijuna

kuna prihoda od prodaje zlata ostvario je lani Auro Domus

Franšiza funkcionira tako da Auro Domus svojim franšizerima predaje svoj poslovni koncept po modelu "ključ u ruke", odnosno preuzima brigu o svemu što je potrebno za početak poslovanja – od uređenja prostora, preko nabave zaliha i softvera do marketinške i poslovne podrške u radu, ali i obrtnih sredstava, što sve zajedno može dosegnuti i iznos od stotinjak tisuća eura. Franšizoprimci mogu birati između dva koncepta – Cash, Gold & More koji je prvenstveno fokusiran na otkup lom zlata uz prodaju investicijskog zlata i mjenjačnicu kao dopunske djelatnosti, te Bank of Gold koji je usmjeren prvenstveno na klijente zainteresirane za investicijsko zlato.

"Franšizu nismo namijenili samo Hrvatskoj, već i cijeloj Europskoj uniji, te ćemo u prvom kvartalu 2017. već pokrenuti i dvije franšize u Sloveniji i Austriji, a zatim i na sve zemlje u relativnoj blizini Hrvatske, pa i šire", kazao je Nino Zahej, franšizni menadžer Auro Domusa. Trošak pokretanja franšize kreće se između 15 i 35.000 eura, a dobit se dijeli među partnerima. "Franšizoprimci su dužni osigurati bankarsku garanciju, a posao se može pokrenuti već s garancijom na iznos od 20.000 eura, pa na više, ovisno o vrsti franšize i visini potrebnih troškova", kazao je Zahej. 

Komentari (5)
Pogledajte sve


G. Pili kakve su ovo svinjarije !? Članak datiran na današnji datum 22.01.2017 , a komentari ispod od 20.01. i 21.01. , tj. prepakiran članak od 20.01. :):):) koja smijurija . Navlačite ljude na zlato i reklamirate ove koji bi naivcima uvalili skupe franšize ! Stvarno ste dno dna i vi gospon Tomo .

Navlači ljude da kupuju zlato iako se predviđa da će mi cijena padati zbog rasta kamata i dolara. Lijepo je imati zlato, a još ljepše je kad je jeftinije kupljeno

G. Pili kakve su ovo svinjarije !? Članak datiran na današnji datum 22.01.2017 , a komentari ispod od 20.01. i 21.01. , tj. prepakiran članak od 20.01. :):):) koja smijurija . Navlačite ljude na zlato i reklamirate ove koji bi naivcima uvalili skupe franšize ! Stvarno ste dno dna i vi gospon Tomo .

ja čekam pad cijene do 900 $.


Idealan posao za kolegu Peru7 koji je vec akumulirao vece kolicine investicijskog zalata po znatno visim cijenama od trenutnih.

Kupio sam po 1060 $.

Još uvijek sam zadovoljan.

New Report

Close