Atlantic s 200 milijuna kuna refinancira ranije dugove

Autor: Ana Blašković , 14. lipanj 2016. u 08:04
Emil Tedeschi zatvara izdanje koje stiže na naplatu u rujnu/Dalibor Urukalović/PIXSELL

Obveznice će se izdati na pet godina s rokom dospijeća 2021., a cijena i prinos bit će objavljeni naknadno.

Atlantic grupa Emila Tedeschija dobila je zeleno svjetlo Hrvatska agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) za prospekt s kojim će izaći pred ulagače i ponuditi 200 milijuna kuna obveznica, kao i za uvrštenje tih vrijednosnih papira na Službeno tržište Zagrebačke burze.

Obveznice će se izdati na pet godina s rokom dospijeća 2021. godine, nominalnog iznosa 1 kuna svaka, ukupnog nominalnog iznosa od 200 milijuna kuna, s fiksnom kamatnom stopom uz polugodišnju isplatu kamata. Minimalni nominalni iznos obveznica koje se mogu upisati je 150.000 kuna za svaku pojedinačnu ponudu. Maksimalni iznos uplate neće biti ograničen, a vlasnici postojećih obveznica imat će mogućnost prodaje i/ili zamjene postojećih obveznica za novo izdanje.

 

150tisuća

kuna minimalni je iznos upisa po pojedinačnoj ponudi

Cijena po kojoj će Atlantic kao izdavatelj ponuditi otkup (ili zamjenu) postojeće obveznice iznosit će 100 posto i uvećat će se za stečenu kamatu. Budući da će prinos, fiksna kamatna stopa i cijena izdanja biti poznati tek nakon završetka razdoblja ponude, sukladno zakonu ulagateljima se ostavlja mogućnost odustanka od upisa alociranih obveznica u roku od dva radna dana.Prema informacijama iz Atlantica, grupa prikupljeni novac planira iskoristiti za otkup prethodno izdanih obveznica.

Riječ je o izdanju od (nominalno) 115 milijuna kuna obveznica izdanih 20. rujna 2011. godine koje na naplatu stižu nakon ljeta, odnosno krajem rujna ove godine. Preostali iznos koji se ne iskoristi za refinanciranje, oko pet milijuna kuna, Atlantic će koristiti za financiranje radnog kapitala. Zajednički agenti i pokrovitelji izdanja su Erste & Steiermärkische banka, RBA i Zagrebačka banka.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nek se koprcaju, kao i svi ostali…..

New Report

Close