Allianz Zagreb bolji od matične korporacije

Autor: Božica Babić , 24. ožujak 2014. u 22:00
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Hrvatska ispostava povećala prihode za 8,3 posto na 1,18 milijardi kuna.

Allianz grupa u srednjoj i istočnoj Europi1 u 2013. ostvarila je 3,5 milijardi eura prihoda što je 4,6 posto manje naspram godine prije.

Manji prihod, ocjenjuju u Allianzu, posljedica je kontinuiranih poteškoća u okruženju. Navode kako je pala i operativna dobit za 13,4 posto na 252 milijuna eura, što se uglavnom pripisuje rastu troškova odštetnih zahtjeva u automobilskom osiguranju na ruskom tržištu. I dok matična korporacija bilježi minuse tvrtka kćer u Hrvatskoj već nekoliko godina ostvaruje rast. U 2013. Allianz Zagreb ostvario je 125,2 milijuna kuna bruto dobiti. Ukupni prihodi rasli su visokih 8,3 posto (tržište 0,4%) na 1,18 milijardi kuna.

"Treću godinu zaredom prešli smo milijardu kuna premijskog prihoda i ove godine ostvarili najbolji rezultat do sada. Rasli smo brže od tržišta i, s obzirom na okolnosti, zadovoljni smo rezultatima, a posebno nas veseli porast broja novih klijenata", ističe Boris Galić, predsjednik Uprave Allianz Zagreb. U životnim osiguranjima tvrtka je učvrstila lidersku poziciju povećavši tržišni udio na 18,6 posto uz ostvareni bruto premijski prihod od 471 milijuna kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close