Ako ste korisnik ove kreditne kartice, od utorka vas očekuje velika promjena

Autor: Poslovni.hr , 25. rujan 2019. u 14:03
Foto: Getty Images

Nove kartice vrijedit će tri godine.

Prva skupina korisnika već je tijekom rujna primila svoje nove kartice i pripadajuće PIN-ove na adresu za dostavu kartice te će ih na prodajnim mjestima, uz autorizaciju PIN-om, koristiti od 1. listopada 2019.

Svi ostali korisnici Diners Club kartica svoje će nove kartice, zajedno s novim PIN-om, dobivati po isteku roka važenja postojećih kartica, piše tportal.

Nove kartice vrijedit će tri godine, a za njih će se naplatiti redovna naknada za reizdavanje kartice u iznosu od 30 kuna.

Navedene promjene rezultat su prilagodbe ECC-a novoj direktivi koja je stupila je na snagu 14. rujna 2019. na području Europske unije. Između ostalog, direktiva propisuje više standarde zaštite i sigurnosti autorizacije transakcija kartičnih plaćanja. Nova pravila autorizacije, osim Diners Club kartica, obuhvatit će i VISA te Mastercard kreditne kartice koje izdaje ECC. Obnovljene Visa i Mastercard  kartice s novim PIN-om korisnici će početi dobivati od listopada 2019. godine, ovisno o isteku roka važenja postojeće kartice, javlja tportal.

Komentirajte prvi

New Report

Close