Adris bivšu tvornicu u središtu Rovinja pretvara u hotel

Autor: Tanja Čorak , 08. studeni 2006. u 06:30

Procjenjuje se da je ulaganje vrijedno oko 40-50 milijuna eura, kaže D. Vanđelić Adrisov direktor investicija

RIJEKA – Adris grupa će u samom srcu Rovinja na mjestu nekadašnje tvornice i sadašnjeg sjedišta kompanije do 2008. godine otvoriti potpuno novi luksuzni hotel s wellness centrom, restoranima i kongresnom dvoranom najviše kvalitete – pet zvjezdica, potvrdio je direktor investicija Adris grupe Damir Vanđelić. Riječ je o lokaciji u centru Rovinja koja se proteže na 33.000 četvornih metara. U jednoj od nekoliko zgrada koje se nalaze unutar Adrisova kompleksa smještena je samo Uprava Adrisa. Ostale zgrade zapravo su napušteni pogoni u kojim se nekada odvijala proizvodnji cigareta i obrada duhana kao dio sklopa Tvornice duhana Rovinj.

Luksuzni sadržaji
U funkciji je i nedavno novouređen galerijski prostor Adrisa. Budući da je Adrisova proizvodnja objedinjena na samo jednoj lokaciji u mjestu Kanfanar, smještenom u neposrednoj blizini Rovinja, te na sve aktivnije investicije u turizmu Adris grupe u sklopu koje je aktivno i društvo Maistra, tzv. turistička divizija Adrisova biznisa, obistinjuju se najave o prenamjeni područja stare tvornice cigareta smještene uz rivu u Rovinju u turistički kompleks. Vanđelić navodi da su planovi grupe Adris fokusirani na stvaranje hotela u jednoj od sadašnjih zgrada. Hotel će imati 300 soba u najvišoj kategoriji, namijenjenoj gostima više platežne moći. Njima će se unutar kompleksa ponuditi mješoviti ali svi luksuzni sadržaji; pod time Vanđelić podrazumijeva paletu od više restorana, zatim wellness centar, te kongresni centar. Što se tiče nekadašnjih proizvodnih hala, te se zgrade neće rušiti iako nisu zaštićeni spomenici kulture, ali imaju “emotivne” vrijednosti za građane Rovinja, navodi Vanđelić. Zgrade će se svakako rekonstruirati u prenamjeni iz hala u kongresne dvorane i spa sadržaje. Što se same investicije tiče, Vanđelić kaže da je teško precizirati točnu svotu nužnog ulaganja u prenamjenu kompleksa, no grube procjene govore da će biti potrebno ulaganje između 40 i 50 milijuna eura. Grupa Adris očekuje izdavanje svih potrebnih dozvola do sredine 2007. godine dok bi hotel sa svim navedenim pratećim sadržajima trebao biti operabilan u 2008. godini. Novim hotelskim kompleskom u srcu Rovinja upravljat će Adrisova tvrtka Maistra. U pogledu budućeg smještaja Uprave Adrisa, koja je sada u jednoj manjoj zgradi kompleksa, nije u planu njezino preseljenje u Kanfanar, ističe Vanđelić.

Selidba u vilu
Uprava Adrisa, prema aktualnim planovima, ostaje na istoj lokaciji i dalje ili će se eventualno preseliti, poput Uprave Maistre, u neku od vila na zapadnom području grada Rovinja, koje su također u vlasništvu Adrisa. Sigurno je da će Uprava Maistre biti smještena u jednoj od tih vila – u Vianelli. Značajna prenamjena odvija se sukladno razvojnim planovima Grada Rovinja. Tako dolazi do selidbe autobusnog kolodvora sa sadašnje lokacije koja se nalazi tik do Adrisova budućeg turističkog kompleksa. Umjesto kolodvora i robne kuće, Rovinj će na istom mjestu dobiti novi gradski trg. Autobusni kolodvor Autotransa seli se na zapad, na područje tvornice Istarskih boksita, čije je zemljište također u vlasništvu grupe Adris. Osim novog autobusnog kolodvora, u tom sklopu grad dobiva novu garažu i veliki trgovački centar.

U četiri godine Maistra ulaže 335 milijuna eura

Turistički proizvod Maistre u ovoj godini sastoji se od 7 hotela sa 1537 soba, odnosno jedinica, 7 naselja sa 1854 jedinica i 6 kampova sa 7520 jedinica, što predstavlja mogućnost smještaja od gotovo 32.000 gostiju na dan. Ove godine nastavlja se realizacija planiranog investicijskog ciklusa uz ulaganja u visini od 77 milijuna eura. Strateški plan razvoja do 2009. godine predviđa nastavak ulaganja koja će u konačnici iznositi 335 milijuna eura. Finalizacija strateškog razvojnog plana uslijedit će u 2008. i 2009. godini, kada će se ostvariti najambicioznije i najopsežnije investicije usmjerene u hotele Monte Mulini i Montauro u uvali Lone, koja uključuje hotele Eden i Park. Investicijski ciklus u Maistri počeo je još prošle godine ulaganjem u naselja Petalon u Vrsaru i Amarin u Rovinju.

Komentirajte prvi

New Report

Close