Znate li sve praktične detalje PDV-a?

Autor: Sponzorirani članak , 26. studeni 2014. u 08:00

Jedinstvena prilika za pregled svih praktičnih segmenata PDV-a s osvrtom na presude Europskog suda pravde.

Seminar POREZ NA DODANU VRIJEDNOST SA POSEBNIM OSVRTOM NA PRESUDE EUROPSKOG SUDA PRAVDE (ECJ) u organizaciji Hrvatskog instituta za financije (HIF) održava se u petak 05. prosinca 2014. s početkom u 8.30 sati. Iz predavanja Kristijana Cinottija, ovl.por. savjetnika, Andrije Garofulića, ACCA i Pere Mioča saznajte:

  • Tko je porezni obveznik – poseban osvrt na udruge, male obveznike i lokalnu samoupravu;
  • Predmet oporezivanja PDV-om – što je predmet PDV-a, s naglaskom na posebnosti kao što su uzorci, članarine, subvencije, premještaje dobara, call – off stock i slično;
  • Pragovi stjecanja i isporuka – na što pripaziti;
  • Kada nastaje porezna obveza – poseban naglasak na mišljenja Ministarstva Financija nasuprot europskoj praksi;
  • Kada nastaje pravo na odbitak pretporeza – poseban osvrt s aspekta presuda ECJ-a u odnosu na račune, obavljanje djelatnosti u poslovne svrhe i slično;
  • Mjesto oporezivanja – gdje se oporezuju usluge, a gdje isporuke dobara;
  • Oporezivanje građevina i zemljišta u novom sustavu PDV – pregled izmjena koje stupaju na snagu 1.1.2015.;
  • Porezni tretman usluga pruženih u intra community području, kao i prema trećim zemljama i trećem području;
  • Posebne odredbe vezane za oporezivanje turističkih agencija, uslugama posredovanja i sl.;
  • Isporuka usluga vezanih za nekretnine – na što paziti?
  • Oslobođenje od PDV-a – s primjerima i mišljenjima iz prakse;
  • Specifičnosti financijskih usluga – konkretne presude i primjeri iz prakse,
  • Zanimljivosti vezane uz isporuke bez naknade – uz osvrt na mišljenja i ECJ presude
  • Ostale posebnosti – usluge pristupa, porezni tretman prefakturiranja, prolazne stavke i ostale zanimljivosti
  • Saznajte sve praktične detalje na radionici s PRAKTIČNIM PRIMJERIMA!

Prijavu za sudjelovanje možete ispuniti na web stranici Hrvatskog instituta za financije www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail) te na telefone 4677 548 ili 091/4677 548.

Seminar „Porez na dodanu vrijednost“ se bavi pitanjem izgleda sustava PDV-a .

Cilj seminara je uputiti polaznike u kompleksan sustav oporezivanja PDV-om koji je definiran lokalnim zakonodavstvom, EU PDV direktivom te ih upoznati s njihovim pravima i mogućnostima nastalim na temelju presuda Europskog suda pravde.

Seminar je zamišljen kao interaktivna radionica u kojoj će polaznici, među ostalim, postavljati pitanja predavačima, imati priliku vidjeti velik broj primjera iz prakse s posebnim osvrtom upravo na sudsku PDV praksu koja čini sustav PDV-a posebno zanimljivim.

Kristijan Cinotti je direktor Mazars Cinotti društava koja se bave revizijom, poreznim savjetovanjem i računovodstvom. Dio karijere je proveo u internacionalnim revizorskim kućama na poslovima revizije i poreznog savjetovanja. Revizijom, porezima i računovodstvom se bavi od 1998. godine. Kao direktor internacionalne revizorske kuće bio je odgovoran za poslove revizije u Hrvatskoj i razvoj poslovanja u Srbiji.

Specijalist je za područje optimiranja poreznog položaja u zemlji i inozemstvu.  Posjeduje licence za ovlaštenog revizora, poreznog savjetnika, procjenitelja i računovođu.  Glavni je autor knjiga: „Što poduzetnici moraju znati o financijama?“,Kako platiti manje poreza?", te knjige „Leasing u praksi“. Autor je nekoliko članaka iz područja spajanja poduzeća, leasinga i Due Diligenca.  Tijekom svoje poslovne karijere, Kristijan je obavljao čitav niz poslova revizije banaka, osiguravajućih društava, proizvodnih i drugih trgovačkih društava. Osim revizije, sudjelovao je u provođenju procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) i savjetovanjima prilikom prodaje i kupnje društava, te procjenama vrijednosti društava.

Andrija Garofulić je direktor poreznog i financijskog savjetovanja društva Mazars Cinotti Consulting d.o.o. Dio  svoje poslovne karijere proveo je u internacionalnoj revizorskoj kući na poslovima računovodstva i poreznog savjetovanja. Tokom rada u računovodstvenom odjelu, bio je zadužen za sveukupno poslovanje nekoliko klijenata te povezane računovodstvene procedure. U poreznom odjelu bavio se poslovima poreznog savjetovanja, poreznih nadzora u sklopu revizije te izradom studija o transfernim cijenama.

Od zaposlenja u Mazars Cinotti Consulting d.o.o. bavi se prvenstveno poreznim pregledima, poreznim savjetovanjem, te transfernim cijenama. Kao popratne aktivnosti ističemo procjene društava, reviziju statusnih promjene te povremeno računovodstveno savjetovanje klijenata. Andrija je ko–autor knjige „Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave“, te ovlašteni revizor Ujedinjenog Kraljevstva (ACCA).

Pere Mioč je asistent menadžer poreznog i poslovnog savjetovanja društva Mazars Cinotti Consulting d.o.o. Cjelokupnu svoju poslovnu karijeru proveo je u Mazars Cinotti društvima na poslovima poreznog savjetovanja, gdje je uže specijaliziran za područje poreza na dobit i porez na dodanu vrijednost. Pere se bavi prvenstveno poreznim savjetovanjem, poreznim te transfernim cijenama.

Pere je ko–autor knjige „Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave“, te autor stručnih članaka za raznovrsne stručne publikacije.

Sve informacije o seminaru i prijavi – www.hif.hr

New Report

Close