Zadržite motivaciju u poslovnom timu

Autor: Marta Duić , 23. prosinac 2014. u 22:01
Ma koliko uspješna tvrtka bila motivacija i dobra volja zaposlenika nisu vječni

Ma koliko uspješna tvrtka bila motivacija i dobra volja zaposlenika nisu vječni. Kada dođete u situaciju da vaš tim gubi poletnost, nudimo nekoliko načina da to spriječite ili preduhitrite.

Zaposlenici startup tvrtki su često jednako motivirani za rad kao i sami vlasnici, željni su izazova, znanja i strastveni su u svom poslu. Ipak, njihova motivacija i dobra volja nisu vječni. Kada dođete u situaciju da vaš tim gubi motivaciju, nudimo nekoliko načina da to spriječite ili preduhitrite. 

Ponavljajte im svoju viziju.
Stalno dijelite sa svojim timom vizije i ciljeva tvrtke. Podsjetite ih na ono što ste gradili te što još želite postići u budućnosti tako da i oni osjete vaše uzbuđenje.

Ne zaboravite da jednakost usklađuje interese
Jednakost i pravednost mijenja razmišljanja zaposlenika. Taj osjećaj može biti intenzivna motivator u mnogim timovima. 

Nikad ne stvarajte lažnu hitnost i pritisak fiktivnih rokova
Lažna hitnosti ili izmišljeni rokovi loše se odražavaju na moral zaposlenika i jednostavan su način za gubitak povjerenja i vjerodostojnosti koji ste dugo stjecali.

Planirajte neradne timske dane 
Tjedni timski ručak ili večera  male su geste koje će pomoći da tim ostane dobre volje, a, osim toga, stvorit će i dodatnu motivaciju. Svatko od nas treba  društvene aktivnost, one potiču i prijateljstva među poslovnim suradnicima.

Slavite poslovne uspjehe
Bilo da je riječ o  velikom uspjehu, prekretnici ili novoj vještini koju ste razvili unutar tima, odajte im priznanje za to. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_palacg]

New Report

Close