Vinkovci: Konferencija o tehnološko inovativnom gospodarstvu

Autor: Agencija VLM , 22. travanj 2013. u 15:25
Thinkstock

Vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić pozvao mlade da se dolaskom na sutrašnju konferenciju informiraju i pomognu napretku gospodarstva.

Na današnjoj pressici u maloj gradskoj vjećnici, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić je najavio konferenciju o tehnološki inovativnom gospodarstvu prema kvaliteti visokoškolskog obrazovanja što će se održati sutra u Vinkovcima.

– Cilj nam je pomoći mladim obrazovanim ljudima u stjecanju znanja i vještina koja su potrebna gospodarstvu kako bi postalo tehnološki inovativno. Očekujemo dolazak ne samo mladih ljudi koji će ovdje čuti nešto korisno već i direktore tvrtki i nezaposlene mlade školovane ljude. Upoznat ćemo ih s našim Tehnološkim parkom i gospodarskom zonom. Želimo ukazati na potrebu povezanosti gospodarstva i obrazovanja jer, držimo, bez toga nema izlaska Hrvstke iz krize – kaže gradonačelnik Karlić, dodajući kako će na konferenciji govoriti voditelji visokoškolskih ustanova, udruga inovatora, inovacijskih agencija, ali i direktoru iz gospodatstva pa je nakon 5 ili 10-minutnog predavanja predviđena rasprava gdje će zainteresirani moći postavljati pitanja.

Mario Komšić, pročelnik gradskog upravnog odjela za gospodarstvo drži kako je važna povezanost znanosti i inovacija pa će na ovoj konferenciji mladi dobiti uputu gdje mogu ponuditi i ostavriti svoje ideje.

Marko Jureta, direktor vinkovačkog Tehnološkog parka podsjetio kako je u njemu već šest stanara, malih tvrtki, uglavnom, informatičkih, a uskoro će "useliti" još dvije pa se već postavlja problem prostora zbog čega su kandidirali projekt adaptacije bivše školske zgrade Ministarstvu poduzetništva.

– Krećemo u vinkovačke srednje škole gdje ćemo učenicima kroz kratka predavanja i radionice predstaviti naše mogućnosti i što im možemo pružiti jer računamo da su to naši budući "stanovnici" u Tehnološkom parku – kaže Jureta.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Tehnoloski centri i inkubatori su neuspjesni i u USA. U Hr nema slobodnog trzista. A industrija je primitivna i nista moderno je kupuje. To je stanje stvari.

New Report

Close