Upravljanje projektima uz kvalitetno obrazovanje postaje užitak, a ne stres i rizik

Autor: Poslovni.hr , 31. srpanj 2017. u 15:33
Foto: WU Executive Academy

Bez odgovarajuće edukacije ili pripreme za sve ove poslove, kada se s njima susretne, pojedinac se može naći pred teško ostvarivim, odnosno obeshrabrujućim zadatkom.

Upravljanje projektima sveobuhvatan je i opsežan posao koji podrazumijeva istovremeno praćenje mnogo informacija. Nerijetko je pritom potrebno voditi računa o raznim  ciljevima, rokovima, proračunima i drugim informacijama ili ograničenjima. Bez odgovarajuće edukacije ili pripreme za sve ove poslove, kada se s njima susretne, pojedinac se može naći pred teško ostvarivim, odnosno obeshrabrujućim zadatkom.

WU Executive Academy, poslovna škola iz Beča u portfelju svojih programa ima i onaj kojim polaznicima omogućuje da savladaju prepreke i izazove prilikom upravljanja projektima. Riječ je o programu  MBA Project Management koji ne samo da polaznike uči kako upravljati projektima već ih uči izoštravanju socijalnih vještina, usmjerava kako upravljati timovima i usmjeravati pojedince unutar timova kako bi tijekom provedbe projekta dali sve od sebe.

„Projektima se upravlja drugačijom upravljačkom logikom nego što to svakodnevno rade menadžeri. Temeljna je razlika u tome što projekt ima rok, što znači da menadžment mora biti vrlo pažljiv i usredotočen na postizanje ciljeva. Istodobno, projekt zahtjeva detaljnu raspodjelu zadataka i uloga, kao i precizno definiranje procesa. Ovakvo dodatno znanje i iskustvo pomaže našim diplomantima u vođenju njihovih tvrtki prema uspješnoj budućnosti, kako u poslovnom, tako i u smislu održivog razvoja“, rekla je prof. Martina Huemann, voditeljica Project Management grupe na poslovnoj školi pri sveučilištu Vienna University of Business and Economics u Beču i akademska direktorica programa.  Program obrazovanja MBA Project Management pri poslovnoj školi WU Executive Academy ima tri akreditacije AACSB, AMBA, EQUIS. Posebnu pažnju pridaje primjeni teorijskih koncepata i najsuvremenijih metoda u stvarnom poslovnom životu.  

Program MBA Project Management pohađa se izvanredno, traje 18 mjeseci, na engleskom je jeziku, a namijenjen je voditeljima projekata i programa koji žele dodatno obogatiti i osvježiti svoje znanje, tehničkim stručnjacima i inženjerima željnim unaprjeđenja vlastitih vještina i menadžerskih sposobnosti. Program je namijenjen raznim liderima i menadžerima zaduženim za razvoj sposobnosti za upravljanje projektima, ili koji su odgovorni za uvođenje promjena u organizacijama, zatim voditeljima raznih treninga i savjetnicima koji žele unaprijediti te osvježiti svoje znanje. Svakako, tu su i rukovoditelji i zaposlenici u javnom sektoru ili u konzaltingu.

MBA uči kako se pridržavati proračuna, rasporeda te kako upravljati projektnim rizikom

Pohađanje programa za upravljanje projektima pri WU Executive Academy polaznicima će pomoći da poboljšaju vještine pri utvrđivanju smjernica za projekte. Pod vodstvom stručnih instruktora polaznici uče metode planiranja rasporeda, troškova, ciljeva projekta te druge korisne alate za planiranje i provedbu projekata. Pažljiva primjena tih tehnika može pomoći pri započinjanju  projekta na pragmatični način, koji je orijentiran na postizanje rezultata te polaznike može usmjeriti na poboljšanje njihovih izgleda za dugoročno postizanje odličnih poslovnih rezultata. 

Bez obzira na industriju u kojoj polaznik radi – radi li se o IT, financijama ili marketingu – stjecanje stupnja Project Management MBA može mu olakšati suočavanje i rješavanje osjećaja nesigurnosti i rizika prilikom planiranja i provođenja projekata. Tijekom obrazovanja stječu se vrijedna znanja o analizi rizika, stvaranju alternativnih planova projekata i ostalim tehnikama upravljanja rizikom. Navedeni alati mogu pomoći pri prepoznavanju i pripremi za čimbenike rizika i omogućiti polazniku da poboljša stabilnost projekata u svom poslovanju.

Tijekom MBA programu za upravljanje projektima, poput ovoga u sklopu poslovne škole WU Executive Academy, polaznici uvijek dovršavaju "nastavne projekte" koji im omogućuju prevladavanje rizika vještinama naučenima tijekom nastave, ali u okviru sigurnosti simulacije. To polaznicima daje mnogo više prostora za eksperimentiranje, otkrivanje onoga što funkcionira u poslu i pronalaženje upotrebljivih alata za primjenu kako bi osigurali konzistentno dobre rezultate u projektima tijekom karijere.

Na ovim vježbama sudjeluju svi polaznici iz raznih drugih industrija i područja rada što pruža grupi i pojedincima mogućnost izloženosti zanimljivim novim idejama koje mogu testirati prije no ih primjene tijekom karijere.

Po završetku MBA Project Management programa, polaznici će naučiti primijeniti tehnike učinkovitog planiranja i upravljanja rizikom u sigurnosti predavaonice. To polaznicima omogućuje da otkriju što odgovara njihovoj tvrtki i primjene te tehnike pri smanjenom riziku kako bi postigli sjajne rezultate na budućim projektima.

Školovanje na programu MBA Project Management počinje 16. listopada i još ima slobodnih mjesta.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Antiša prijavi se, nemoj Škegru slušati, on da nešto zna, ne bi sve što je vodio upropastio

New Report

Close