5 situacija u kojima ne biste trebali koristiti kreditnu karticu

Autor: Poslovni.hr , 20. kolovoz 2015. u 13:07
Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell

Postoje slučajevi u kojima se svakako valja suzdržati od kupovine karticama.

Korištenje, ili kako se popularno kaže "peglanje" kreditnih kartica kratkoročno olakšava kupnju, ali ako ne pazite, posljedice po vaše financije mogu biti goleme.

Postoje slučajevi u kojima se svakako valja suzdržati od kupovine karticama, a ovo su neke od njih:

1. Ako nemate dovoljno za isplatu
Najgori slučaj za koristiti kreditnu karticu je kada nemate dovoljno novca da je "pokrijete". Ovo je vrlo jednostavan način da 'bankrotirate' i nagomilate si dodatne dugove iz kojih ćete se teško vratiti.

2. Da se osjećate bolje
Smatra se da kupovina pobjeđuje depresiju, a kada se govori o kupovini, tu je uvijek i – peglanje kartica. Postoje bolja rješenja za borbu protiv emocionalnih problema, a to je čitanje, trčanje, uređivanje vrta ili dobar film.

3. Ako već imate dugove
Mnogi ljudi ulaze iz dugova u dugove misleći da će se sve riješiti samo od sebe. Pametnije je prvo se riješiti jednog duga kako bi prešli na drugi, a pošto je korištenje kreditnih kartica također svojevrsni dug, prvo izbalansirajte svoje financije.

4. Utjecaj alkohola ili gladi
S obzirom da ponekad stvari izmaknu kontroli, a vi ste jako gladni ili jako pijani, lako se dogodi da posegnete upravo za kreditnom karticom. U tom slučaju kupit (ili) popit ćete više no što treba i nagomilat ćete si nepotreban dug.

5. Osobe od nepovjerenja
Svjesni smo mnogih prevara koja se događaju u on-line plaćanjima, stoga pazite kome dajete svoju karticu. Događalo se čak da su konobari u restoranima, pa čak i radnici na benzinskim crpkama prosljeđivali podatke s tuđih kartica. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

A zakaj nemremo kupovati dionice na karticu?

Mislim da se doda u tablicu.

uvijek i svugdje samo kartica, ma koliko bio dužan,depresivaan, gladan, žedan, pijan i uvijek dajem kartice osobama od nepovjerenja, još mi nikada nitko nije pokrio minus i tako stekao moje povjerenje[emo_smijesak]

1. to se ne može dogoditi
2.o,da…tome služe kartice kod žena…
3.sve se smatra dugom…i račun za struju, ako je u dospjeću…
4.nikad….stroga samokontrola..i odricanje, na žalost..
5. osobe od povjerenja….djeca…suprug?..ne, samo djeca!

New Report

Close