Top predavanja na WinDays13 konferenciji

Autor: Sponzorirani članak , 17. travanj 2013. u 11:12
Stephane Garelli

WinDays13 aplikacije omogućit će jednostavnije snalaženje na konferenciji i pretragu predavanja, pa i informacije o vremenskoj prognozi ili plaćanju parkinga.

Januszkiewicz, Minasi, Benko, Asfour, Garelli… To su samo neka od imena koje vrijedi zapamtiti i poslušati njihova predavanja na ovogodišnjoj WinDays konferenciji u Umagu. Informacije o ovim top predavanjima ili svim ostalim predavanjima kao i informacije u kojoj su dvorani, pa čak i kakvo će biti vrijeme, mogućnosti plaćanje parkinga i slično sudionici će moći pratiti i na Microsoftovim WinDays13 aplikacijama. Radi se o aplikacijama za računala pokretana Windows 8 te pametne telefone pokretane Windows Phone 8 operativnim sustavom, a moguće ih je preuzeti besplatno u Windows trgovini odnosno Windows Phone trgovini.

'Computer Fraud: Best Practices', naslov je predavanja Paule Januszkiewicz koja će govoriti o o opasnostima koje vrebaju u zakutcima interneta, ali i na popularnim web odredištima poput Facebooka i Twittera. Po nešto za svakoga: malware, ponašanje botneta, lažne investicije, krađe kreditnih kartica i Zeus. Njezino drugo predavanje je 'Stronghold to Strengthen: Advanced Windows Server Hardening' za sve koji od mreže žive i rade, a govorit će o jačanju sigurnosti servera, internetskih servisa, ali i same hardverske infrastrukture.

Mark Minasi je naslovio svoje predavanje 'The New Windows: What to Do, and When to Do It' i govorit će o isplativosti nadogradnje na Windows 8. Je li vrijeme da SANove zamijenimo Storage Spacesima, čekati ili ne čekati Service Packove, hoće li novi touch orijentirani Windowsi poskupiti troškove čišćenja staklenih površina u vašoj kompaniji?

Naše gore list u dalekoj Americi, Hrvoje Benko u svom predavanju demonstrirat će niz projekata temeljenih na tehnologiji sličnoj Kinectu, ali objasniti i što je to Microsoft Research, na čemu rade i koje su dugoročne posljedice trenutnog rada Microsoft Research odjela.

U poslovnom dijelu konferencije predavanje koje ne treba propustiti je ono profesora Tamima Asfoura koji će govoriti o inteligentnim cyborg menadžerima. Da je hrvatski pojam znanstvene fantastike ponešto drugačiji od svjetskog, pokazat će predavanje tog vodećeg europskog stručnjaka za automatizaciju i robotiku.

Također, profesor Stephane Garelli u svom predavanju 'IMD: Mastering s new reality: a competitiveness outlook for 2013 and beyond' pojasnit će zašto je Hrvatska 57. od 59 zemalja na listi Godišnjaka svjetske konkurentnosti, što možemo učiniti da napredujemo na listi i što trebamo učiniti u digitalnom dobu da krenemo u smjeru razvoja. Predavanje o konkurentnosti, budućnosti i napretku koji možemo ostvariti.

 

New Report

Close