Problem neangažirani zaposlenici

Autor: Poslovni dnevnik , 15. travanj 2015. u 15:39
Andreja Bekavac, menadžerica u Deloitteu

Većina rukovoditelja ljudskih resursa još uvijek ne poduzima ništa na unaprjeđenju kulture tvrtke, što može ugroziti budući rast kompanija u svijetu.

Manjak angažiranosti zaposlenika trenutno je glavni problem za 87 posto rukovoditelja ljudskih resursa i poslovnih funkcija, za razliku od njih 79 posto koji su takav stav iskazali prošle godine, stoji u Deloitteovom trećem godišnjem izvješću Globalni trendovi u upravljanju ljudskim potencijalima 20151.

Ipak, većina njih još uvijek ne poduzima ništa na unaprjeđenju kulture tvrtke , što može ugroziti budući rast. Broj rukovoditelja za ljudske resurse koji su angažman zaposlenika ocijenili vrlo važnim gotovo se udvostručio – s 26 posto prošle godine na 50 posto ove godine. Šezdeset posto ispitanika ustvrdilo je da nemaju adekvatan program kojim bi mjerili i podizali angažiranost, što ukazuje na nedovoljnu pripremljenost za rješavanje ovog problema.

Samo 12 posto rukovoditelja ljudskih resursa ima program kojim je definirana čvrsta izgradnja kulture rada, dok je samo njih 7 posto samima sebi dalo ocjenu izvrstan u mjerenju, poticanju i podizanju angažiranosti i zadržavanju zaposlenika. "Kako raste potražnja za talentom, tako se omjer snaga u poslovnom svijetu ubrzano prebacuje s poslodavca na posloprimce" kaže Andreja Bekavac, menadžerica u Deloitteovom Odjelu poslovnog savjetovanja. "Uz to, zaposlenici su sve mobilniji, nepredvidljiviji i autonomniji, a time je njima i teže upravljati, kao što ih je teže motivirati na zalaganje", ističe Andreja Bekavac. 

Komentirajte prvi

New Report

Close