Ove tvrtke trenutno zapošljavaju, a neke od vas traže i dostupnost 24/7/365

Autor: Poslovni.hr , 30. listopad 2012. u 12:50
Epa

U suradnji s portalom Posao.hr odlučili smo svakog tjedna utorkom donositi svježe vijesti s tržišta rada.

Ponukani brojnim e-mailovima i porukama preko društvenih mreža, u kojima nas naši čitatelji pitaju 'Ima li gdje posla?, odlučili smo pomoći na sve moguće načine. Osim što svaku tvrtku koju kontaktiramo u vezi priče o njima pitamo primaju li trenutno zaposlenike (o čemu vas kasnije redovito obavještavamo, kako putem našeg portala, tako i putem društvenih mreža), u suradnji s portalom Posao.hr odlučili smo svakog tjedna utorkom donositi svježe vijesti s tržišta rada. One uključuju top pet radnih mjesta koja su trenutno u ponudi po odabiru stručnjaka sa specijaliziranog portala Posao.hr, kao i njihove korisne savjete – kako pronaći posao, kako se ponašati na razgovoru za posao, kako napisati životopis i slično.

Top pet radnih mjesta koje se po izboru portala Posao.hr trenutno nude:

1. Regionalni sistem integrator COMBIS, kao članica T-HT Grupe, nudi širok spektar informatičko – komunikacijskih poslovnih rješenja i usluga te kreira trendove kako na hrvatskom, tako i na tržištu Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Trenutno traže stručnjaka za IT operativni konzalting. Detalje potražite ovdje.

2. Wimax d.o.o. Zagreb, (www.wimax.hr) je tvrtka koja se bavi organizacijom proizvodnje i distribucijom tekstila za domaćinstvo, odjevnog tekstila i obuće. Radi daljnjeg širenja raspisuju Natječaj za radno mjesto komercijalist za vanjsku trgovinu i nabavu obuće. Detalje doznajte ovdje!

3. Luxor Multiservis d.o.o. je specijalizirano poduzeće za organizaciju i pružanje usluga iz područja Facility i Property Managementa. Poslovi Facility Managera uključuju organizaciju, vođenje i nadzor procesa vezanih uz pružanje usluga iz područja Property/Facility management-a, praćenje i izvještavanje o učinjenim aktivnostima, project Management u investicijskom održavanju, energy management – praćenje potrošnje energenata, praćenje aktivnosti kroz CAFM, redovna komunikacija sa predstavnicima Naručitelja i Zakupcima poslovnih prostora. Radno vrijeme je u 1 smjeni, 5 dana u tjednu. Raspoloživost: 24/7/365. Detalje potražite ovdje.

4. Fiorital je vodeća tvrtka u distribuciji ribe i morskih plodova. Za svoju hrvatsku podružnicu smještenu u Zagrebu traže osobu za radno mjesto knjigovođe. Na oglas se možete javiti ovdje.

5. Rona Trade je tvrtka specijalizirana za usluge iznajmljivanja, održavanja i uređenja nekretnina u turizmu. U Hrvatskoj posluje od 1991 god. Šireći i unapređujući svoje poslovanje, ima potrebu za povećanjem Rona tima.Trenutno traže rukovoditelja turizma, a na oglas se možete javiti ovdje.

Potrudite se i smanjite šanse da vaša molba završi u ladici poput ove

Vaša molba je prvo što će vaš budući poslodavac uzeti u ruke. Zato joj treba posvetiti vremena i u njezino pisanje uložiti određen trud jer kvalitetno sročena može odigrati presudnu ulogu u procesu odabira kandidata.

Tvrke znaju zaprimiti i više stotina prijava za određeni natječaj, među kojima se uvijek nalazi određeni broj kandidata koji su, zbog sličnih kvalifikacija, podjednako atraktivni poslodavcu. U takvim situacijama vaša molba dolazi u prvi plan i postaje odlučujućim faktorom pri izboru kandidata za daljnji tijek selekcijskog procesa.

Molba mora biti prilagođena tvrtki koja je raspisala natječaj i kriterijima koje određeni posao zahtjeva, a svojim sadržajem treba odgovoriti na osnovno pitanje – Zašto ste baš vi idealan kandidat za određeni posao?

To ćete postići tako da povežete svoje vještine i znanja s poslom za koji se natječete te pojasnite što vi možete učiniti za uspjeh tvrtke.

Molba, piše Posao.hr, mora biti napisana u formi poslovnog pisma i treba se sastojati od sljedećih dijelova:

1. Osobni podaci

Osobne podatke (ime i prezime, adresa, broj telefona/mobitela, e-mail adresa) trebate navesti u u gornjem desnom kutu.

2. Podaci tvrtke kojoj se obraćate

Ispod vaših podataka, s lijeve strane papira pišu se podaci tvrtke. Podaci tvrtke koji se u molbi navode su: ime tvrtke i adresa i, ukoliko je u natječaju navedeno, ime osobe kojoj se obraćate prilikom natječaja za radno mjesto.

3. Uvod

Uvod treba biti kratak i sažet te mora sadržavati informacije o tome gdje ste vidjeli natječaj (novine, internet…) i za koje radno mjesto se natječete.

4. Sadržaj

U sadržaju navodite kvalitete / osobine koje posjedujete, a smatrate ih potrebnima za određeni posao. Preporučamo vam da za to koristite objavljeni oglas u kojem se obično navode poželjne osobine kandidata.

Primjer: Ako u natječaju piše da se traži komunikativna, precizna i samostalna osoba naglasite da te osobine i vi posjedujete, te potkrijepite svoju tvrdnju primjerom. „Smatram da posjedujem tražene osobine koje dolaze do izražaja u mojim svakodnevnim aktivnostima na poslu. Sadašnje radno mjesto od mene zahtjeva puno individualnog rada i preciznost u ispunjavanju radnih zadataka, a komunikacija s partnerima potrebna je na svakodnevnoj bazi."

5. Zaključak i pozdrav

Izrazite nadu u skorašnji intervju i vašu raspoloživost za ustupanjem daljnih informacija.

Primjer: Smatram da me karakteristike koje sam naveo/la čine idealnim potencijalnim članom Vašeg tima. Nadam se da ćete mi pružiti priliku da se bolje predstavim na razgovoru. Za sve daljnje informacije slobodno me kontaktirajte putem telefona ili e-maila. Na kraju završavate pisanje molbe s nekim od uobičajenih završetaka poslovnih pisama. Bilo koji od klasičnih pozdrava poput 'S poštovanjem' i/ ili 'Srdačan pozdrav' bit će sasvim dovoljan da ostavite profesionalan i uljudan dojam.

Primjer kompletne molbe za posao možete pronaći na ovom linku.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close