Očekujem da Podravka bude prepoznata kao inovativna kompanija

Autor: Tomislav Hrastovčak , 27. lipanj 2012. u 10:20

Jasmina Ranilović će 1. srpnja službeno postati direktorica Podravkinog sektora Istraživanje i razvoj.

Jasmina Ranilović će 1. srpnja službeno postati direktorica Podravkinog sektora Istraživanje i razvoj. Na međunarodni natječaj za posao direktora Istraživanja i razvoja javilo se pedesetak kompetentnih kandidata, većim dijelom eksternih, ali i doktora znanosti zaposlenih u okviru grupe Podravka, izvijestila je nedavno koprivnička kompanija. Svi kandidati menadžmentu su predložili plan i program razvoja istraživanja i razvoja grupe Podravka te je temeljem ponuđenih rješenja odabrana upravo interna kandidatkinja – dr. sc. Jasmina Ranilović, koja u Podravci radi od 1993. godine. Evo što je kazala za Poslovni.hr o novoj poziciji i profesionalnoj karijeri.

Koje poslove obuhvaća Vaša pozicija direktorice sektora Istraživanja i razvoja?

Od 1. srpnja 2012. kada formalno postajem izvršni direktor Podravkinog sektora Istraživanje i razvoj, preuzimam odgovornost upravljanja istraživačkim i razvojnim aktivnostima vezanim za razvoj novih proizvoda. Razvoj novog proizvoda je timski proces koji uključuje vrlo usku komunikaciju između nabave, proizvodnje, kontrole kvalitete, marketinga i prodaje, radi utvrđivanja standarda Podravkine kvalitete, koji u konačnici definiraju razvojni timovi. U sektoru Istraživanje i razvoj nalaze se svi Podravkini razvojni timovi hrane i pića, kontrola kvalitete i poslovna kvaliteta, pa možemo reći kako standard prepoznatljive Podravkine kvalitete nastaje upravo u ovom sektoru. Budući da je to naša tradicija, ali obaveza, ključna aktivnost će biti upravljanje kadrovima, spremnih odgovoriti razvoju novih proizvoda za različite potrošačeve potrebe, uzimajući u obzir specifičnosti tržišta, a u Podravkinom slučaju njih je više od 40-tak.

Kako je dosad tekao Vaš profesionalni put?

Po završetku studija na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu, 1993. se zapošljavam u analitičkom laboratoriju Kontrole kvalitete, na tehnikama plinske kromatografije i plinske kromatografije-masene spektrometrije na analizama kontaminanata u hrani. Od 2001.-2006. godine radim na poslovima praćenja i tumačenja prehrambene legislative, registracijama i pripremi dokumentacije za izvoz. 2006. godine postajem direktor Podravkine kontrole kvalitete koju čini sustav laboratorija odgovornih za laboratorijsku kontrolu kvalitete i zdravstvene ispravnosti hrane i pića Podravke. 2008. stječem titulu doktora znanosti iz područja percepcije i prehrambenog ponašanja potrošača u vezi sa nutritivnim deklariranjem proizvoda, također na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Nakon toga, postajem njihov stalni vanjski suradnik, ali i povremeni suradnik na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Kao predstavnik industrije i ekspert, bila sam sudionikom nekoliko znanstvenih EU projekata, koji su mi bili dragocjeno profesionalno i osobno iskustvo. Paralelno objavljujem znanstvene i stručne radove, te sudjelujem kao predavač na domaćim i međunarodnim znanstveno-stručnim konferencijama.

Kakva su Vaša očekivanja i ciljevi vezano uz novu radnu poziciju?

Moja očekivanja su iznimno visoka, a takva su očekivanja i od managementa kompanije koji me odabrao. Kada kažem visoka, onda mislim na to da Podravka bude prepoznata među potrošačima kao drugačija, inovativna kompanija tj. ona koja je trendseter u stvaranju novih i inovativnih prehrambenim proizvoda. Takve proizvode mogu kreirati izuzetni pojedinci, koji razmišljaju na drugačiji način, inovativni su, kreativni, ne boje se izazova, hrabri su, te ću stoga posvetiti dovoljno vremena odabiru takvog kadra. Želim raditi upravo sa takvim pojedincima u timu. Također, želim kreirati pozitivnu atmosferu među zaposlenicima, gdje organizacijski okvir neće biti prepreka za realizaciju ideja, već naprotiv, mogućnost za kvalitetnu izvedbu. Voljela bih da ovaj sektor, uspije ‘zaraziti’ takvom klimom cijelu Podravku i da živimo svaki dan za to da budemo prvi i najbolji našim potrošačima.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kako netko sa ovakvim CVjem moze i pomisliti da moze voditi istrazivanje i razvoj? Damo moze biti u laboratoriju za kvalitetu ili uskladjivati dokumentaciju i deklaracije (sto je i radila). Stratesko inoviranje i R&D netko sa ovakvim CVjem i s toliko godina ne moze voditi u jednoj suvisloj firmi. Mozda nisu imali boljeg kandidata? Sve u svemu slabo….a takvi ce biti i rezultati- tj. nece biti novih proizvoda ili ce biti bezvezni.

New Report

Close