Mnogi misle da ovako štede bateriju, ali to je pogrešno

Autor: Poslovni.hr , 28. lipanj 2015. u 08:01
Foto: Thinkstock

U slučaju da želite zaista smanjiti potrošnju vaše baterije, postoji jedan odličan trik.

Svaki korisnik "pametnog telefona" sigurno se našao u situaciji da mu baterija s vremenom počne trajati sve kraće i kraće.

Mnogi korisnici iPhonea, ali i drugih smartphoneova, u tom će slučaju najčešće pribjeći gašenju pozadinskih aplikacija, jer smatraju da upravo te aplikacije dodatno troše bateriju. Ali, u krivu su.

Činjenica je da multitasking ekran prikazuje one aplikacije koje ste nedavno koristili. To ne znači da te aplikacije i dalje rade i crpe vašu bateriju, već da su na pauzi sve dok ih ponovno ne otvorite, a multitasking prozor vam omogućava da ih jednostavno i brže ponovno otvorite, objašnjava N1.

U slučaju da želite zaista smanjiti potrošnju vaše baterije, postoji jedan odličan trik – odite na Settings te potom na Background App Refresh. Tamo se nalaze sve aplikacije koje rade u pozadini i troše vašu bateriju. Jednostavno isključite tu opciju i vaša baterija će dulje trajati.

Komentari (1)
Pogledajte sve

🙂 Super savjet, ali… i ja u svakodnevnoj komunikaciji s prijateljima koristim izraz “odite” umjesto idite, ali u ozbiljnoj poslovnoj komunikaciji ipak pripazim. No da, hvala za savjet!

New Report

Close