Kvalitetno planiranje ključ je do uspješnog poslovanja – prijavite se na seminar!

Autor: Poslovni dnevnik , 18. ožujak 2014. u 08:00
Thinkstock

U mnogim tvrtkama se paniranje često shvaća prepovršno, iako bi trebalo obuhvatiti veliki broj aktivnosti u različitim poslovnim segmentima.

Kvalitetno planiranje je ključan faktor uspješnog poslovanja, a njegovo nepostojanje je često glavni uzrok propasti gospodarskih subjekata i poslovnih ideja. U mnogim tvrtkama se paniranje često shvaća prepovršno, iako bi trebalo obuhvatiti veliki broj aktivnosti u različitim poslovnim segmentima. 

Postoji strateško i operativno planiranje koje provode organizacije u svom redovnom tijeku poslovanja, djelovanja ili ciklusa. Postoji i poslovno planiranje vezano za izradu studija isplativosti projekata odnosno investicijskih studija, potrebnih za dobivanje kredita ili prezentaciju projekata potencijalnim investitorima. Također, postoji vrlo široko polje planskih aktivnosti vezano za dobivanje bespovratnih sredstava iz raznolikih fondova, prvenstveno od institucija Europske unije.

Sve te aktivnosti imaju dodirnih točaka, no i neke elemente po kojima su specifični i različiti. Primjerice, poslovno operativno planiranje i investicijske studije temelje se na bilanci, računu dobiti i gubitka i novčanim tokovima te financijskim i operativnim pokazateljima, dok usporedbu planiranog i ostvarenog nalazimo samo u operativnom planiranju. 

Kako bi tvrtkama i njihovim zaposlenicima pomogao u savladavanju osnovnih načela planiranja, Poslovni dnevnik organizira seminar "Poslovno planiranje uz praktične vježbe i primjere iz prakse". 

Seminar će sudionicima pružiti pregled bitnih postupaka svih navedenih vrsta planiranja s naglaskom na numerički dio (bilanca, račun dobiti i gubitka, novčani tokovi i njihove projekcije) te na istraživanje tržišta i izradu marketing plana kod investicijskih studija i operativnog planiranja.

Isto tako, na seminaru će posebna pozornost biti posvećena procesu dobivanja sredstava iz EU fondova – od pregleda raznih EU fondova do postupaka, alata i potrebne dokumentacije s naglaskom na najbitnije odnosno najrizičnije dijelove. Seminar se održava 3. travnja s početkom u 8.45 sati u Zagrebu, Oreškovićeva 6H/1može, a biti koristan i početnicima kao i naprednijim polaznicima.

Na seminar se možete prijaviti ovdje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close