Krema poslovnog obrazovanja za one koji žele znanje

Autor: Tomislav Pili , 27. svibanj 2009. u 22:00

Na Danima poslovne edukacije održat će se i nekoliko vrlo zanimljivih okruglih stolova, prijavljeno je oko 50 izlagača

U zagrebačkom hotelu Westin u četvrtak će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića održati jedinstven događaj pod nazivom Dani poslovne edukacije. Riječ je o jednodnevnoj manifestaciji u organizaciji časopisa Poslovni savjetnik, na kojoj će se na jednome mjestu ponuditi najveći izvor informacija o raznolikim mogućnostima poslovne edukacije. Osim toga tijekom Dana poslovne edukacije na više okruglih stolova, predavanja i praktičnih radionica posjetiteljima će svoja iskustva prenijeti 35 vrhunskih stručnjaka iz područja marketinga, medija i poslovnog savjetovanja.

Postati tradicija
Ulaz je za sve zainteresirane, kojih je već najavljeno više od 3000, potpuno slobodan, a svaki će posjetitelj na dar dobiti i jednu poslovnu knjigu. U ime pokrovitelja, predsjednika Republike Stjepana Mesića, na skupu će biti njegov izaslanik, savjetnik za gospodarstvo Dubravko Radošević, a očekuje se i dolazak mnogih hrvatskih gospodarstvenika, poručili su u organizacijskom odboru. Manifestacija je zamišljena kao način upoznavanja javnosti s cjelovitim rasponom programa poslovne edukacije koji su danas dostupni u Hrvatskoj, kao i način promicanja Hrvatske kao zemlje znanja. “Puno se govori o Hrvatskoj kao zemlji znanja, a Dani poslovne edukacije korak su prema tom cilju. Sudionici radionica i predavanja steći će nova znanja, upoznati se s trendovima i ponudom institucija za obrazovanje”, ističe Sandra Mihelčić, glavna urednica i direktorica Poslovnog savjetnika, organizatora Dana poslovne edukacije. “Dani poslovne edukacije održavaju se prvi put, ali je naša želja da postanu tradicionalni i višednevni jer je riječ o originalnoj izlagačko-edukativnoj manifestaciji koja okuplja iznimno velik broj sudionika i posjetitelja. Organizacija Dana poslovne edukacije sljedeće godine ovisit će o interesu potencijalnih ulagača i stanju na tržištu. Međutim, izuzetno smo zadovoljni odazivom na ovogodišnje Dane”, rekla je Mihelčić. Sam program okruglih stolova i savjetovanja prilično je bogat. Tako su u sklopu 3. Overseas Express savjetovanja menadžera i poduzetnika najavljeni kao predavači renomirani poslovni savjetnici Tomislav Bekec, Saša Petar, zatim Maja Škrinjar, Zvonimir Pavlek, Jasna Belamarić, Majda Rijavec te Marija Novak-Ištok. Sastavni dio 3. Overseas Express savjetovanja činit će okrugli stol u organizaciji 24 sata i Poslovnog dnevnika o temi “Obrazovanje u medijima”. Sudionici okruglog stola bit će Boris Trupčević, izdavački direktor svih Styrinih izdanja u Hrvatskoj, Darko Buković, glavni urednik Privrednog vjesnika, Darko Markušić, glavni urednik Poslovnog dnevnika, Stjepan Balent iz Net.hr-a, Sandra Mihelčić (Poslovni savjetnik) te Nela Gudelj s Hrvatske radiotelevizije. Na drugom okruglom stolu o temi “Cjeloživotno poslovno obrazovanje” svoja će mišljenja iznijeti Ivica Ropuš, Đuro Njavro, Zlatan Fröhlich, Don Hudspeth, Darko Oračić, Bernard Jakelić, Velimir Srića, Tanja Rukavina i Mislav Balković. U sklopu manifestacije održat će se ukupno devet različitih radionica od kojih valja istaknuti radionicu pod nazivom “Sedam navika uspješnih ljudi”, “Budućnost menadžmenta” ili radionicu o temi “Odabrati pa zadržati ili zadržati pa odabrati najbolje djelatnike”.

Škole i banke
Osim edukativnog dijela, Dani poslovne edukacije obuhvaćaju i predstavljanje brojnih obrazovnih institucija. Izlagači na Danima poslovne edukacije uključuju renomirane poslovne škole i učilišta, veleučilišta, poslijediplomske sveučilišne programe, MBA studije, škole stranih jezika, organizatore stručnih seminara i edukacija, narodna sveučilišta, kao i sve druge pružatelje obrazovnih usluga za odrasle. Osim obrazovnih institucija, dio izlagača bit će i banke koje daju kredite za školovanje. Prema riječima Sandre Mihelčić, do sada je prijavljeno 50-ak izlagača, a neki od njih su i American College of Management, British Council, Experta, Algebra, IGBS, te Zagrebačka škola ekonomije i managementa. Osim “golog” predstavljanja svojih usluga iz ponude, izlagačima se nudi prilika da iskoriste prednosti Dana poslovne edukacije kao učinkovitoga marketinškog oruđa koje će im omogućiti da povećaju broj svojih klijenata, stvore i zadrže željenu sliku o sebi te da tržištu ponude nove usluge i uspješno komuniciraju svoju ponudu s izabranom ciljnom publikom.

Organizacija

Ciljna skupina
Postavlja se pitanje kome je sve namijenjena manifestacija ovakvog tipa. “Manifestacija u zagrebačkom Westinu namijenjena je prije svega donositeljima odluka u poslovnom svijetu, ali i svima koji shvaćaju da je znanje moć bez koje se ne može opstati u poslovnom svijetu”, ističu organizatori. Prema riječima organizatora, na Danima poslovne edukacije očekuju se direktori tvrtki, direktori sektora ljudskih potencijala tvrtki svih veličina, menadžeri, postojeći i budući studenti poslovnih škola, poduzetnici, obrtnici, poslovni konzultanti i predstavnici državnih institucija. Ukratko, dobrodošli su svi koji žele unaprijediti ili možda promijeniti tijek svoje karijere uz pomoć novih strategija stjecanja znanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close