Kako se riješiti dosade na poslu u četiri koraka

Autor: Poslovni.hr , 08. srpanj 2014. u 15:33
Foto: Thinkstock

Dok kod nas nezaposlenost raste, u zapadnom svijetu imaju problema sa, vjerovali ili ne, dosadom na poslu. Američki Business Insider otkriva kako se boriti protiv takvih “loših dana” i što se prije vratiti produktivnom djelovanju.

Dok kod nas nezaposlenost raste, na Zapadu čini se, imaju problema s dosadom na poslu. Američki Business Insider otkriva kako se boriti protiv takvih "loših dana" i što se prije vratiti produktivnom djelovanju. 

1. Slušanje glazbe

Ako vam okruženje dozvoljava, ne libite se slušati glazbu na radnom mjestu. S jedne strane može vam poboljšati raspoloženje, a s druge strane neka vam to bude nagrada za dobro obavljen posao. Ako ne radite za računalom, preporučuje se slušanje radija preko mobitela, a pošto slušanje tekstova može odvući pozornost, uživajte u glazbi bez teksta. Npr. simfonija.

2. Šetnja

Kada nižete sate i sate rada, uzimanje kraće pauze vrlo je korisno za unaprjeđivanje kreativnosti i produktivnosti. Umjesto za cigaretu, iskoristite pauzu za laganu šetnju u društvu kolega ili sami. Treba istaknuti: važno je da se krećete – zbog krvotoka i vraćanja energije.

3. "Brainstorming"

Ponekad je najbolji lijek protiv dosade upravo suočavanje s njom. Uzmite si nekoliko trenutaka i neka vam misli lutaju… Razmišljajte o novim idejama – zabilježite ih, "prođite" kroz njih s kolegama jer na kraju krajeva – ima li boljeg načina za borbu protiv dosade od konstruktivnog planiranja?

4. Postavite si više ciljeve

Ponekad posao postane rutina, i to – dosadna rutina. Budući da ste u svom poslu postignuli sve što se može, nije li vrijeme za krenuti dalje? Postavite si više ciljeve i nove projekte u kojima neće biti vremena za dosađivanje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

napustite državnu službu [emo_smijeh]

New Report

Close