Kako se nositi s uredskim cvilidretama?

Autor: Poslovni.hr , 08. svibanj 2013. u 11:23
Thinkstock

Riješiti se cvilidreta često je nemoguće, ali zato postoje učinkoviti načini kako ih spriječiti da vam unište moral.

Riješiti se cvilidreta često je nemoguće, ali zato postoje učinkoviti načini kako ih spriječiti da vam unište moral. 

1. Suprotstavite im  se!

Vrlo je vjerojatno kako cvilidrete nisu svjesne da svojim žaljenjem utječu na raspoloženje u uredu. Pokažite da suosjećate s njima i pokušajte ih nasmijati koristeći ironiju, sarkazam ili vlastito iskustvo. Jedna američka kompanija inzistira da se sve službene pritužbe moraju izraziti u stihovima ili korištenjem lutaka napravljenih od čarapa. Zvuči smiješno, ali pozitivno utječe na raspoloženje zaposlenika.

Ako takav pristup ne upali, budite iskreni i recite im kakvu atmosferu stvaraju ili im pak na radnom stolu ostavite ovaj članak.

2. Odriješite ih!

Možda je njihovo prigovaranje zaista opravdano, no nitko nema sluha za pritužbe. Pružite im podršku i ponudite pomoć. Možete im predložiti kako da riješe problem ili im dati do znanja kako nisu sami. Zapomaganje možda prestane ili će u najgorem slučaju pronaći novu žrtvu.

3. Riješite ih se!

Ako je uredska cvilidreta zaista nezadovoljna kao što tvrdi, to se zasigurno održava i na njenoj produktivnosti. Dajte joj do znanja kako njeni rezultati nisu zadovoljavajući te ćete ako se ubrzo ne promijeni, biti prisiljeni uručiti joj otkaz.

4. Izolirajte ih!

Ako su cvilidrete nužno zlo vaše tvrtke zbog svoje iznimne produktivnosti, možda biste trebali razmisliti kako ćete ih odvojiti od ostalih zaposlenika. Osobni ured ili rad od kuće moguća su rješenja, a ako je radite u takozvanom "open office" okruženje, one koji stalno prigovaraju pokušajte smjestiti što dalje od svih.

Komentirajte prvi

New Report

Close