Poslodavci, i odbijenica je pristojan odgovor

Autor: Poslovni dnevnik , 14. svibanj 2014. u 14:02
Tvrtke moraju odgovoriti/FTL

Polovica ispitanika više s neće javljati na natječaj tvrtke koja ih je ignorirala.

Koliko je za poslodavce bitno slanje povratne informacije na primljene prijave govore rezultati ankete portala Moj posao da se čak 53% ispitanika više neće prijavljivati na natječaje tvrtke od koje nisu primili odgovor.

Samo će se njih 26% nastaviti prijavljivati na natječaje tvrtke.Gotovo polovica ispitanika (49%) savjetovat će svojim prijateljima da se ne prijavljuju na natječaj tvrtke od koje nisu primili odgovor na poslanu prijavu, dok njih 39% ipak to neće učiniti. Stav o tome nema 12% ispitanika. Utjecaj imidža poslodavca na prodaju proizvode/ usluge tvrtke također nije zanemariv. Više od četvrtine ispitanika (28%) savjetovati će prijatelje da ne kupuju proizvode tvrtke od koje nisu primili odgovor.

Više od polovice ispitanika (52%) negativno će pričati o poslodavcu od kojeg nisu primili odgovor, dok njih 35% tvrdi da to neće činiti, a 13% ispitanika ne zna kako bi se ponašalo u toj situaciji. Danas se informacije najbrže šire društvenim mrežama, a upravo trećina ispitanika (33%) navodi da će negativno komentirati tvrtku od koje nije dobila odgovor na prijavu. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Od velikog broja poslanih zamolbi za posao odgovore mogu na prste prebrojati. Referentica n HZZ-u je rekla da neki imaju i zakonsku obavezu odgovoriti što ipak ne čine. Meni osobno je to bitno samo da znam da je “priča” završena i da mogu ići dalje.

New Report

Close