Humor održava ravnotežu na poslu i razbija stres

Autor: Poslovni dnevnik , 14. svibanj 2014. u 17:09
Šale prekidaju monotoniju i izvlači umove iz rutine/FOTOLIA

Menadžeri koji znaju stvoriti opuštenu atmosferu na poslu neće gubiti najbolje radnike, jer će oni ostati i zbog dobre atmosfere.

U svakodnevnom poslovnom životu stalno se borimo s problemima i izazovima. Ako ste stalno fokusirani na rješavanje problema, posao u najblažem slučaju postaje preozbiljan, ili zamoran u najgorem slučaju. Upravo zato svaki veliki vođa ima sposobnost da koriste humor na u pravom trenutku i tako od svoje momčadi izvuće "nešto više".

 

Ward

Dobro razvijen smisao za humor je štap za održavanje ravnoteže dok cijeli život hodate po žici

To se može napraviti ako se nasmijemo vlastitim greškama, ili se šalom razbijemo nelagodu od neizvjesnosti.Vođe imaju mandat i odgovornost da oblikuju odjele i organizacije koje vode u bilo koje vrijeme. Najbolje vrijeme za ubacivanje humora je kad stvari postanu stresne, ali zapravo je uvijek pravi trenutak za humor. Evo i nekoliko vrlo konstruktivnih razloga pustiti malo humora u vašem odjelu: 

  1. Pristupačnost – surađujući sa svojim osobljem u vedar način, postajete pristupačniji pa ćete u budućnosti biti uključeniji u probleme i izazove pa ćete ih lakše uočiti na vrijeme i lakše rješavati.
  2. Buđenje kreativnosti – Humor razbija monotoniju i skreće naše umove iz rutine u koju ga dovode svakodnevni zadaci. A upravi takvi prekidi u rutini nas dovode do novih ideja i boljih rješenja. 
  3. Smanjivanje stresa – teško je biti pod stresom kad se smijete, a stres na radnom mjestu nije dobar niti za moral, niti zdravlje i timski rad. 
  4. Povećavanje produktivnost – ako se zabavljate na poslu, zadatke ćete rješavati brže i preciznije. Kao vođa, primjetit ćete da nećete gubiti dobre radnike jer će oni s užitkom raditi s vama. 

U nastojanju da ubaci malo humora u radnu svakodnevicu jedan je menadžer svaki dan u sredini dana svim zaposlenicima slao elektronsku poštu s vicem dana. Na taj način je odlučio razbiti monotoniju koja nastupa oko podneva, i zadržao osobni kontakt i kada nije bio prisutan u tvrtki. To je odlično rješenje za ljude koji loše pričaju viceve, a vole humor. 

Komentirajte prvi

New Report

Close