Evo kako procijeniti vrijednost poduzeća!

Autor: Sponzorirani članak , 30. travanj 2014. u 09:21
Izvor: Fotolia

Procjena vrijednosti poduzeća zasigurno je jedno od najkompleksnijih područja financija s kojim se susreću vlasnici tvrtke

Procjena vrijednosti poduzeća zasigurno je jedno od najkompleksnijih područja financija. S procjenom vrijednosti tvrtke vlasnici se susreću pri prodaji i kupnji poduzeća ili dijelova poduzeća, u sudskim postupcima, pri istiskivanju manjinskih dioničara, kod određivanja poreza na nasljedstvo, kao i u mnogim drugim prilikama. 

Mnogobrojne su metode procjene vrijednosti – od statičkih do dinamičkih uključujući metodu diskontiranih novčanih tokova (DCF metoda). Neke od tih metoda bit će tema seminara „Procjena vrijednosti poduzeća uz praktične vježbe i primjere iz prakse“, koji se održava 22. svibnja u organizaciji Poslovnog centra znanja. Predavačica Vlatka Sakar iz Trening centra na seminaru će dati pregled statičke kao i dinamičke metode s težištem na metodi diskontiranih novčanih tokova.

Na seminaru će biti obrađen i koncept vremenske vrijednosti novca te predstavljen integrirani model koji se sastoji od računa dobiti i gubitka, bilance, novčanog toka te slobodnog novčanog toka.
Seminar obiluje jednostavnim logičkim vježbama kao i primjerima iz prakse te sudionicima koji se ne bave ovim područjem nastoji približiti ovu izrazito kompleksnu, a neophodnu problematiku.

Cilj seminara je na jednostavan i razumljiv način upoznati sudionike s problematikom procjene vrijednosti poduzeća, povodima, metodama, postupcima, osnovnim kategorijama te primjenom u praksi. Računovodstveni i financijski djelatnici na seminaru mogu steći krupnu sliku i osnove razumijevanja procjene poduzeća. Nefinancijaši, menadžeri te vlasnici poduzeća na seminaru pak mogu steći osnovni pregled kako pristupiti prodaji ili kupnji poduzeća, što se događa u sudskim sporovima, pri istiskivanju manjinskih dioničara i slično. 

Ovaj koristan seminar namijenjen je poduzetnicima, vlasnicima trgovačkih društava, menadžerima svih razina, računovodstvenom i financijskom osoblju, javnom i privatnom sektoru te svima koji žele steći osnovna znanja s ovog područja, a prijaviti se mogu ovdje.

New Report

Close