Eksplicitnim naslovom privukli trostruko više posjetitelja

Autor: Poslovni.hr , 12. ožujak 2013. u 16:55
Ilustracija

‘Koji će nam k…. H.R. odjeli?’ neobičan je naziv predavanja u organizaciji MBA Croatije koje će se održati danas u 18 sati u Vukovarskoj ulici.

'Koji će nam k…. H.R. odjeli?' neobičan je naziv predavanja u organizaciji MBA Croatije koje će se održati danas u 18 sati u Vukovarskoj ulici. 

"Kako ne doći na predavanje s ovim naslovom", komentar je jednog od fanova na Facebook stranici MBA Croatije.

Tema obrađuje dosadašnja regionalna iskustva u području upravljanja ljudskim potencijalima i promišljanja o ulozi koju će odjeli ljudskih potencijala imati u budućnosti. Analizirat će se zašto odjeli ljudskih resursa uopće postoje i koja je njihova funkcija. Raspravljat će se i o tome jesu li nam HR odjeli kakvi postoje danas potrebni u nadolazećem razdoblju ili nas u tome području očekuju neke promjene.

Na zadanu temu predavanje će držati Daniel Divjanović, predsjednik uprave firme DEKRA za privremeno zapošljavanje d.o.o., a koji trenutno upravlja s devet trgovačkih društava u regiji koja zapošljavaju oko 2000 ljudi, i kroz čiji sustav regrutacije i selekcije godišnje prođe preko 10 000 kandidata.

Na Facebook stranici koja je javna jedan od čitatelja pitao je organizatore čemu ovakav naslov, na što mu je Aco Momčilović, stručnjak na području ljudskih resursa,  odgovorio sljedeće: "Što se tiče naslova, naravno svatko ima pravo na svoj ukus i prihvaćam sve komentare… Ovaj naslov sam osobno odobrio i stojim iza toga i prihvaćam sve kritike".

"Istina je, gospodin Momčilović je smislio naslov", kaže nam Ana Vuger, PR menadžerica iz Dekre. Dodaje kako su naslovom željeli izazvati pozornost publike. I to im je uspjelo. Vuger nam naime kaže kako je odaziv na ovo predavanje u odnosu na druge trostruko veći. "Htjeli smo zapravo ukazati na važnost te teme, odnosno na pitanje trebaju li nam odjeli ljudskih resursa kao takvi?", objašnjava Vuger, dodajući kako su svjesni eksplicitnog naslova, ali da im se isplatilo jer će dvorana biti dupkom puna.

Nakon predavanja Daniela Divjanovića posjetitelji će imati priliku poslušati još jedno predavanje koje će u organizaciji HAPK-a održati dr. sc. Božo Skoko. Radi se o predavanju pod nazivom "Kako države i gradovi postaju brendovi", a koje će započeti u 20 sati, nakon kratke pauze.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Kakav naslov takvi i kvazimanageri. Teški prodavači magle čiji je cilj upravljati ljudskim resursima (čitaj: obrađenim ovcama) na način da isti zajedno sa upravama izvuku sve što se može izvući iz tvrtke.

…to je vulgaran naslov…žalosno je da se poseže čak i za vulgarnošću kako bi se postigao određeni cilj i postigla zapaženost…

…naslov i poziv mogu biti provokativni,ali ne i vulgarni…

…baš me zanima kako je predavač započeo prezentaciju…[emo_namigusa]

New Report

Close