Jeste li upoznati sa svim praktičnim detaljima poreza na dohodak?

Autor: Sponzorirani članak , 14. siječanj 2014. u 09:00
Saznajte sve promjene poreza na dohodak te popunjavanje obrasca JOPPD

Saznajte sve promjene poreza na dohodak te popunjavanje obrasca JOPPD.

Seminar POREZ NA DOHODAK KROZ PRIMJERE I JOPPD u organizaciji Hrvatskog instituta za financije (HIF) održava se u petak 24. siječnja 2014. s početkom u 8.30 sati. Iz predavanja Kristijana Cinottija, ovl. por. savjetnik i Andrije Garofulića, ACCA saznajte:

  • Što se mijenja u Zakonu o porezu na dohodak?
  • Koje su ključne izmjene poreza na dohodak i doprinosa od ulaska u EU? 
  • Na što paziti kod nesamostalnog rada, koji su problemi iz prakse?
  • Na što pripaziti kod neoporezivih isplata?
  • Kako je definirano pitanje otpremnina?
  • Tko su izaslani radnici i kakav je porezni tretman isplata istima?
  • Što se sve smatra drugim dohotkom?
  • Koje su specifičnosti drugog dohotka kao što su autorski ugovori te ugovori sa nerezidentima?
  • Što je sve dohodak od kapitala te kakav je način oporezivanja s posebnim osvrtom na oporezivanje dividendi i udjela u dobiti?
  • Što se smatra dohotkom od imovine te tko ima sve obvezu prijave?
  • Što je JOPPD obrazac te njegovi najbitniji elementi?
  • Saznajte na PRAKTIČNOJ RADIONICI porezni tretman raznovrsnih isplata kao i popunjavanja obrasca JOPPD!

Prijavu za sudjelovanje možete ispuniti na web stranici Hrvatskog instituta za financije www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail) te na telefone 4677 548 ili 091/4677 548. 

Seminar "Porez na dohodak kroz primjere u praksi i JOPPD" se bavi izmjenama zakona o porezu na dohodak, praktičnim pitanjima oporezivanja različitih tipova dohotka, kao i jednim manjim dijelom prijave istih putem JOPPD obrazaca. Tijekom seminara će se  razmotriti  raznovrsni aspekt oporezivanja domaćih i stranih fizičkih osoba, ali s naglaskom na najučestalije tipove dohotka kao što su plaće, te naknade članovima nadzornih odbora, autorske naknade i slično.

Cilj seminara je uputi polaznike u specifična znanja u određivanju ispravnog oporezivanja isplata fizičkim osobama iz zemlje i inozemstva, kao i ispravne prijave takvih dohodaka relevantnim institucijama.

Seminar je zamišljen kao radionica u kojoj će polaznici, među ostalim, popuniti JOPPD obrazac na temelju primjera iz prezentacije, te sudjelovati u raspravama sa predavačima.

Kristijan Cinotti je direktor Mazars Cinotti društava koja se bave revizijom, poreznim savjetovanjem i računovodstvom. Dio karijere je proveo u internacionalnim revizorskim kućama na poslovima revizije i poreznog savjetovanja. Revizijom, porezima i računovodstvom se bavi od 1998. godine. Kao direktor internacionalne revizorske kuće bio je odgovoran za poslove revizije u Hrvatskoj i razvoj poslovanja u Srbiji.
Specijalist je za područje optimiranja poreznog položaja u zemlji i inozemstvu.  Posjeduje licence za ovlaštenog revizora, poreznog savjetnika, procjenitelja i računovođu.  Glavni je autor knjiga: "Što poduzetnici moraju znati o financijama?",Kako platiti manje poreza?", te knjige "Leasing u praksi". Autor je nekoliko članaka iz područja spajanja poduzeća, leasinga i Due Diligenca.  Tijekom svoje poslovne karijere, Kristijan je obavljao čitav niz poslova revizije banaka, osiguravajućih društava, proizvodnih i drugih trgovačkih društava. Osim revizije, sudjelovao je u provođenju procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) i savjetovanjima prilikom prodaje i kupnje društava, te procjenama vrijednosti društava. 

Andrija Garofulić je direktor poreznog i poslovnog savjetovanja društva Mazars Cinotti Consulting d.o.o. Dio  svoje poslovne karijere proveo je u internacionalnoj revizorskoj kući na poslovima računovodstva i poreznog savjetovanja. Tokom rada u računovodstvenom odjelu, bio je zadužen za sveukupno poslovanje nekoliko klijenata te povezane računovodstvene procedure. U poreznom odjelu bavio se poslovima poreznog savjetovanja, poreznih nadzora u sklopu revizije te izradom studija o transfernim cijenama. 
Od zaposlenja u Mazars Cinotti Consulting d.o.o. bavi se prvenstveno poreznim pregledima, poreznim savjetovanjem, te transfernim cijenama. Kao popratne aktivnosti ističemo procjene društava, reviziju statusnih promjene te povremeno računovodstveno savjetovanje klijenata. Andrija je ko-autor knjige "Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave", te ovlašteni revizor Ujedinjenog Kraljevstva (ACCA).

Sve informacije o seminaru i prijavi – www.hif.hr

New Report

Close