Cipele im bile preskupe pa su osnovali vlastiti brend koji je privukao investiciju od 9 milijuna dolara

Autor: Poslovni.hr , 18. rujan 2014. u 12:49
Foto: Jack Erwin

Lane Gerson i Ariel Nelson bili su zgroženi cijenama od 500 do tisuću dolara za par cipela, pa su odlučili pokrenuti vlastitu tvrtku.

Kada su dvojica prijatelja išli kupiti cipele za vjenčanje, vjerojatno nisu ni slutili da će ih posljedice tog iskustva nekoliko godina kasnije učiniti bogatašima, piše Business Insider.

Lane Gerson i Ariel Nelson bili su zgroženi cijenama od 500 do tisuću dolara za par cipela, pa su odlučili pokrenuti vlastitu tvrtku koja bi cipele prodavala u cjenovnom rangu od 95 do 210 dolara. Tako je rođen brend Jack Erwin.

Obojica su napustila radna mjesta, a u razdoblju od 2012. do 2013. godine čekala ih je velika borba kako bi došli do financijskih resursa koji bi pogurali proizvodnju.

U raznim pregovorima s poslovnim ljudima iz iste branše i bankama, uspjeli su doći do pologa koji im je omogućio proizvodnju prvih 3.000 pari cipela. U roku dva mjeseca zaliha je rasprodana, čak četiri tisuće ljudi ostalo je na listi čekanja.

To su bili prvi znakova da mala tvrtka naprijed kreće velikim koracima, a posljednja velika investicija od 9 milijuna dolara od strane CrossLink Capitala, Shasta Ventuersa i FundersGuilda pokazuje da spoj jeftinijeg i kvalitetnog može stvoriti respektabilan i uspješan brend.

Komentirajte prvi

New Report

Close