Četiri stvari koje vjerojatno niste znali o Starbucksu

Autor: Poslovni.hr , 17. siječanj 2014. u 09:27
Thinkstock

Nakon što kupite napitak u Starbucksu, možete zatražiti da vam zaposlenik ponovno natoči besplatno isti napitak i to koliko god hoćete puta.

Starbucks ima različite politike poslovanja koje znaju zbuniti mušterije jer neka pravila nisu jasno definirana za kupce. U tom smislu portal Bussinessinsider prenosi četiri nerazumljivije politike poslovanja:

Možete dobiti besplatno isti napitak, ako ga zatražite

Nakon što kupite napitak u Starbucksu, možete zatražiti da vam zaposlenik ponovno natoči besplatno isti napitak i to koliko god hoćete puta. Jedini je uvjet da ste članovi njihovog „nagradnog kluba“ koji omogućuje mušterijama niz pogodnosti. Međutim, kada ste izašli iz kafića nemate više pravo da vam se ponovno natoči određeni napitak. Nemojte ni zaboraviti da vam ponovno točenje vrijedi samo za određene napitke, ne za sve.

Sojino mlijeko za kavu dodatno se naplaćuje, dok je obično besplatno

Starbucks je prije nekoliko godina bio na udaru kritika zbog dodatnog naplaćivanja za sojino mlijeko. Međutim, ako tijekom narudžbe zatražite manje od 0,10 litara sojinog mlijeka, ne bi vam trebalo biti naplaćeno.

Slikanje unutar Starbucksa

Mušterije imaju pravo fotografirati unutar prostora Starbucksa. Međutim, dužni su prije toga zatražiti dopuštenje zaposlenika. Znalo se ipak dogoditi da neki zaposlenici nisu bili dovoljno upoznati s navedenom politikom poslovanja.

Ako imate vlastitu čašu, ostvarujete popust

Starbucks  nudi svojim kupcima popust od 10 centi ako zatraže da im se napitak utoči u šalicu, koja je ranije kupljena u nekim od drugih objekata Starbucksa.  No neki kupci su krivo shvatili pravilo, pa se često naljute kada im se na blagajni onemogući popust. Naime, popust se ne odnosi na plastične čaše ili na šalice koje morate vratiti.

Komentari (1)
Pogledajte sve

New Report

Close