Bili ste na razgovoru za posao i – što sad? Ovo je 5 stvari koje možete učiniti

Autor: Poslovni.hr , 14. travanj 2014. u 11:19
Thinkstock

Odradili ste intervju za posao i kreće razdoblje čekanja i neizvjesnosti. Međutim, možete kontaktirati poslodavca, ali tu postoje određena pravila.

Odradili ste intervju za posao i kreće razdoblje čekanja i neizvjesnosti. Međutim, možete kontaktirati poslodavca, ali tu postoje određena pravila koja se ne bi smjela prekršiti. Business Insider donosi pet savjeta odnosno pravila što uraditi i kako se postaviti nakon što ste obavili razgovor za posao.

Zahvalite se nakon dva dana

Zahvalite se svom sugovorniku dan ili najkasnije dva dana nakon razgovora. Zahvalite se svakoj osobi koja je s vama razgovarala, i to putem invidualnih e-mail poruka.

Javite se nakon dva tjedna

Tjedan ili dva nakon zahvale pokušajte zatražiti dodatne informacije i saznati 'na čemu ste'. Međutim, ako vas nitko ne kontaktira nakon zahvale i prvog upita, pokušajte još jednom nakon tjedan ili dva. Ako ni tada ne dobijete odgovor, vjerojatno je vrijeme da odustanete od tog poslodavca i krenete dalje.

Izaberite pravu osobu

Ne pitajte za informacije svaku osobu s kojom ste se susreli na razgovoru za posao. Izaberite jednu osobu koja je 'glavna', odnosno na razgovoru pokušajte saznati koji su sljedeći koraci i samim time koga možete kontaktirati za daljnje informacije.

Koristite isti medij

Ako vaš sugovornik s intervjua preferira određeni način komunikacije, pokušajte to poštovati. Ako vas kontaktira mailom, odgovorite mailom. Ako vam je pak ostavio glasovnu poruku, odgovorite telefonskim pozivom.

Budite oprezni s izražavanjem

U komunikaciji mudro birajte riječi i nemojte djelovati nestrpljivo, odnosno stvarati pristisak. Djelatnicima iz ljudskih resursa potrebno je određeno vrijeme za donošenje odluka, a nije isključeno da još uvijek vode razgovore s drugim kandidatima. U međuvremenu, dok čekate odgovor, nastavite tražiti druge prilike za posao, jer nije dobro polagati svu nadu u samo jednu opciju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ukratko, budite ponzni poput miša i spremni dati sve sto od vas traže (i tjelesno, da da) a i gurati se u sve otvore koje vam spomenu nadređeni. eto to je danas situacija s traženjem posla u hr.
svi ostali:
“hvala ali odlučili smo se za drugoga kandidata koji na po kvalifikacijama više odgovara našim zahtjevima. Želimo Vam puno sreće u vašoj karijeri”

New Report

Close