7 korisnih savjeta za vozače: Sve što trebate znati o automobilskim gumama

Autor: Poslovni.hr , 22. siječanj 2017. u 11:44
Foto: Shutterstock

Pravilnom brigom o gumama poboljšavate sigurnost i performanse automobila, ali i možete spriječiti nezgode koje su češće ukoliko su gume iz bilo kojeg razloga neadekvatne.

Najbolji tuning za automobil su gume, kupnjom kvalitetnih guma poboljšavate i sigurnost i performanse, a ako su pod pravilnim pritiskom, možete i smanjiti potrošnju.

Zimske gume nisu samo za snijeg 

Zimske gume se na vozila ne stavljaju isključivo da bi se mogli voziti po snijegu. Stoga je na automobil već dolaskom nižih temperatura nužno staviti zimske gume. Kao što im ime kaže, one su napravljene za zimu, odnosno za temperature niže od sedam Celzijevih stupnjeva, piše tportal.

I gume stare 

Kao i ljudi, gume stare. Datum proizvodnje guma možete vidjeti ako na njima potražite oznaku tipa 2213 ili 2415, prva dva broja znače tjedan, a druga dva godinu proizvodnje. 

Pravilno skladištenje

Gume je potrebno držati na suhom te po mogućnosti u tamnom prostoru. Ako se skladište bez naplataka, što je u Hrvatskoj većinom slučaj jer malo vozača ima novca za dva seta naplataka i guma, onda ih je potrebno staviti uspravno, kao što stoje na automobilu. Ako je riječ o gumama s naplatcima, onda ih se može skladištiti vješanjem  na zid ili stavljanjem jedne gume s naplatkom na drugu, položeno, odnosno vodoravno. Preporučljivo je da između guma stavite komad kartona ili plastike kako bi ih odvojili. 

Cijeli popis pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Postoje i takozvani hoteli za gume di se mogu ostaviti gume na skladištenju[/url] – za one koji nemaju prostora..

New Report

Close