6 zdravstvenih proizvoda na koje uzaludno bacamo novac

Autor: Poslovni.hr , 22. kolovoz 2016. u 12:25
Foto: Thinkstock

Ako želite uštedjeti novac a da pritom  ne ugrozite svoje zdravlje, Reader's Digest donosi 6 proizvoda koje svakodnevno upotrebljavamo, no zapravo nam uopće ne trebaju.

1. Vodica za ispiranje usta

Ako redovito četkate zube i čistite ih zubnim koncem, vodica za ispiranje usta više nijepotrebna. Povrha, njeni efekti nisu dugotrajni i ne uklanjaju plak. 

2. Vitamin C

Zar zaiste mislite kako će vas velike količine vitamina C izliječiti od prehlade i pomoći vašem tijelu? Velikim unosom vitamina C zapravo dobivate veoma skup urin.

3. Skupa krema za sunčanje

Kada je u pitanju naša koža i zaštita od sunca posegnut ćemo za skupljim kremama jer računamo na njihovu kvalitetu. No posljednja istraživanja pokazala su kako skuplje ne znači nužno i bolje, osobito kad su u pitanju kreme za zaštitu od UV zraka.

4. Pamučni štapići za uši

Od pamučnih štapića za uši profitirat će jedino vaš doktor. 

5. Kapi protiv crvenila očiju

Kapi za oči mogu spriječiti da izgledate kao zombi, no svakodnevna uporaba zapravo je odgađanje posjeta liječniku i kamufliranje stvarnog problema. 

6. Tonik za lice

Iako tonik za lice stvara ugodan osjećaj na koži nakon nanošenja, on je zapravo posve nepotreban u vašoj rutini za ljepotu i zdravlje.

Komentirajte prvi

New Report

Close