19 mu je godina, a već je napravio 40 aplikacija i odbio Apple

Autor: Poslovni.hr , 22. rujan 2014. u 15:29
Foto: Thinkstock

S obzirom na njegove velike sposobnosti, Apple ga je htio bogato “unovačiti” u svoje redove, ali poduzetnički duh mladog Amerikanca bio je jači.

Aplikacije je počeo izrađivati već u prvoj godini srednje škole, a nakon što su mu iste godine dospjeli i prvi prihodi, do danas je postao potpuno financijski neovisan.

Kako piše Business Insider, radi se o 19-godišnjem Johnu Meyeru koji je prvu aplikaciju napravio sa 13 godina, a ove godine osnovao je svoj prvi startup "Fresco News" koji pretvara fotografije korisnika u prave vijesti.

Unatoč njegovoj mladosti, pogled na CV zaista je impresivan: do sada je napravio više od 40 aplikacija, od kojih je jedna od najpopularnijih svjetiljka za iPhone "Just Light" koja je skinuta čak dva milijuna puta, a danas dolazi u paketu s iPhoneom.

S obzirom na njegove velike sposobnosti, Apple ga je htio bogato "unovačiti" u svoje redove, ali poduzetnički duh mladog Amerikanca bio je jači:

"Stalno dobivam razne ponude, ali ja sam poduzetnik u srcu i ne bih bio sretan radeći za nekog drugog", samouvjereno kaže mladi Meyer koji danas zarađuje poput najplaćenijih softverskih inženjera.

Nakon uspješnog posla s aplikacijama, s novim Fresco News startupom želi ostvariti što veći profit pa je tako u pregovorima s New York Timesom i Wall Street Journalom, a sljedeći projekti su mu alternativni hosteli i platforme za traženje poslova.

Komentirajte prvi

New Report

Close