Završen Siemens CEE Press Award 2016 – proglašeni autori triju najboljih novinarskih radova u središnjoj i istočnoj Europi

Autor: Poslovni.hr , 24. listopad 2016. u 13:05
Foto: Press

Od 147 novinarskih prijava iz svih zemalja sudionica, Siemens je nagradio tri najbolja rada u regiji.

Najveće i najistaknutije regionalno novinarsko natjecanje – Siemens CEE Press Award 2016, u kojem su sudjelovali predstavnici medija iz zemalja središnje i istočne Europe, završeno je svečanom dodjelom nagrada u Siemens Cityju u Beču. Od 147 novinarskih prijava iz svih zemalja sudionica, Siemens je nagradio tri najbolja rada u regiji.

Glasovima stručnog žirija iz svake od zemalja sudionica odabrani su pobjednici Siemens CEE Press Awarda 2016: Ulrike Moser-Wegscheider, nagrađena za članak objavljen u poslovnome magazinu Trend, Austrija; Oraan Marculescu, nagrađen za rad objavljen u Stiinta si Tehnica, Rumunjska i Nataša Koražija, nagrađena za tekst objavljen u izdanju Časnik Finance, Slovenija.

Hrvatski finalisti koji su sudjelovali u regionalnom natjecanju najboljih novinarskih radova Srednje i Istočne Europe su: Marko Biočina iz Jutarnjeg lista, Boris Odorčić iz Privrednog vjesnika, te Kata Pranić iz tjednika Lider.

Siemens CEE Press Award 2016 održan je u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji, s ciljem okupljanja predstavnika medija iz regije i poticanja istraživanja na temu – inteligentna infrastruktura. Organizacijom ovog natjecanja Siemens je želio razmijeniti iskustva s regionalnim novinarima i podržati ih u njihovoj potrazi za rješenjima za održivu budućnost naših gradova.

“Na kraju natjecanja s ponosom možemo reći da smo veoma zadovoljni činjenicom da je Siemens CEE Press Award 2016 ispunio postavljene ciljeve. Odziv predstavnika medija bio je izvanredan, i štoviše, uspjeli smo stvoriti pravu regionalnu sinergiju u obrađivanju tema koje su neizostavni dio suvremenog života i budućnosti. Kao lider u području tehnologije, Siemens je u najvećoj mjeri uključen u svaku inicijativu koja može pomoći stvaranju održive budućnosti. Ovim natjecanjem željeli smo odati priznanje ulozi koju mediji imaju u ovom području. Uime Siemensa željeli bismo čestitati pobjednicima i zahvaliti svim sudionicima na njihovu značajnom doprinosu”, izjavila je Katharina Swoboda, voditeljica odjela korporativnih komunikacija za Austriju te središnju i istočnu Europu.

Glavna nagrada za tri regionalna pobjednika je trodnevno studijsko putovanje u London i posjet Crystalu, najvećoj svjetskoj izložbi o budućnosti gradova. Tijekom posjeta Crystalu, Siemensovoj inicijativi za održive gradove, nagrađeni predstavnici medija imat će mogućnost istražiti načine na koje možemo kreirati bolju budućnost za naše gradove. Oni će razgledati najveću izložbu posvećenu urbanoj održivosti, budućim trendovima, izazovima i rješenjima.

Komentirajte prvi

New Report

Close