Zasloni pametnih telefona nakon ove jeseni više nikada neće biti isti

Autor: Poslovni.hr , 23. kolovoz 2017. u 12:18
Foto: Thinsktock

Otkad se 2007. godine pojavio prvi iPhone svi zasloni pametnih telefona bili su savršeno četverokutni. Ali, to se počinje mijenjati.

Otkad se 2007. godine pojavio prvi iPhone svi zasloni pametnih telefona bili su savršeno četverokutni. Ali, to se počinje mijenjati.

Zbog tehničkih ograničenja i potrebe proizvođača da im se telefoni međusobno razlikuju na nakrcanom i kompetitivnom tržištu, pojedini modeli pametnih telefona koji će biti predstavljeni tijekom nadolazeće jeseni imat će ureze ili izreze na zaslonima, piše BusinessInsider

Imat će ga primjerice i redizajnirani model iPhonea koji će se na tržištu pojaviti u rujnu. Urez će na pola dijeliti statusnu traku sa sličicom koja označava jačinu signala i satom kako bi na zaslonu koji se proteže od ruba do ruba bilo prostora za prednju kameru.

No Apple neće biti prva tvrtka koja će ponuditi takav pametni telefon. Primat mu je već preuzeo Essential PH-1, prvi uređaj tvrtke koju je osnovao i predvodi tvorac operativnog sustava Android Andy Rubin.

No, prema ranim recenzijama ispada kako izrez na telefonu nije ostavio neki duboki dojam na recenzente. 

Ovo su samo neki od komentara na novotariju:

  • Dieter Bohn iz Vergea uspoređuje ga s okom Kiklopa. Napomenuo je i kako zarez ne odvlači pozornost koliko bi se moglo isprva činiti. 
  • Chris Velazco iz Engadgeta smatra ga čudnim, ali se također složio s ocjenom kako ne smeta prilikom svakodnevnog korištenja 
  • Nicole Nguyen iz Buzzfeeda kaže kako na tom dijelu zaslona živi većina obavijesti te kako Essential proaktivno radi s autorima 100 top aplikacija kako bi počeli koristiti nove mogućnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close