Za idejno rješenje ‘Platimo’ osvojili 75.000 kuna

Autor: Marta Duić , 26. listopad 2017. u 22:00
Dodjela nagrada na Novathonu

Pobjednički tim Zero Molecule osmislio je rješenje za pametno plaćanje, dok su drugo i treće mjesto osvojili timovi Auradiate i The Cloud does not exist.

U Laubi je održan Maraton inovacija u trajanju od 24 sata pod nazivom Novathon #withPBZ. Na natjecanju su sudjelovala 144 natjecatelja iz sedam zemalja, okupljena u 24 tima koje su činili programeri, web dizajneri i stručnjaci za marketing.

Pobjednički tim Zero Molecule, koji čine Boris Tomaš, Denis Pavlović, David Ante Macan, Božidar Labaš i Mario Novoselec, osvojio je glavnu nagradu u iznosu od 75 tisuća kuna. Tim je kao izazov odabrao temu pametnog plaćanja te razvio idejno rješenje Platimo. To je skupno rješenje za pametna, socijalna i grupna plaćanja koje se sastoji od triju proizvoda: otvorenog API-ja za sustav obavještavanja o transakcijama trećih strana, DOT-a za nosive transakcije i SPOT-a, koji je NFC naljepnica za lakše dijeljenje transakcija.

˝Bili bismo izuzetno sretni kada bismo mogli dalje raditi na ideji. Nadamo se da će banka odlučiti nastaviti suradnju budući da smatramo da ideja ima potencijala, a postoji mogućnost implementacije jer je naša ideja spremna za implementaciju u postojećoj aplikaciji mobilnog bankarstva. Želja nam je da naša ideja zaživi jer smatramo da bi donijela novitet u svijetu bankarskih transakcija. Ovom pobjedom smo testirali svoje mogućnosti, kako funkcioniramo kao tim i ona nam je dokaz da još uvijek nismo ostarjeli, a novčana nagrada nam je usput omogućila da se više možemo posvetiti onome što je nama bitno, zbog čega smo i otvorili tvrtku˝, kaže Boris Tomaš iz pobjedničkog tima.

Drugo mjesto i 37.000 kuna osvojio je tim Auradiate u sastavu Saša Vukšić, Jurica Martinčević, Nikola Kumek i Luka Mikolaj,, dok je treće mjesto izborio tim The Cloud does not exist, koji čine Fabio Bottan, Cesare de Cal, Matteo Bombasini i Lorenzo Avello.  

Komentirajte prvi

New Report

Close