WinDays14 počeo predavanjima o promjenama koje je donio oblak

Thinkstock Thinkstock

Četverodnevna Microsoftova konferencija podijeljena je u dva dijela, Technology i Business.

"Inspirirani ljudima" glavni je moto ovogodišnje poslovno-tehnološke konferencije WinDays14, koja je danas otvorena u Umagu. Četverodnevna Microsoftova konferencija podijeljena je u dva dijela, Technology i Business, u sklopu kojih će 100 domaćih i međunarodnih predavača održati 140 predavanja.

Kako su objasnili organizatori, uz standardne smjerove poput upoznavanja s novostima u Microsoftu i ICT svijetu, neki će ponuditi i praktična rješenja te ukazati na potrebne vještine uspješnog IT poslovanja. Današnja tehnološka predavanja bavila su se novim proizvodima, rješenjima i uslugama, protkanim promjenama koje je u svijet IT-a unio oblak.

"Microsoft WinDays14 Technology bavit će se s četiri megatrenda: računalstvom u oblaku, analitikom velikih podataka, mobilnošću i društvenim mrežama. Smatram da je tehnologija izvor inovacija koje tek primijenjene u poslovnom svijetu imaju svoju pravu vrijednost; zato smo ove godine još jače povezali sadržaj Technology i Business dijela. Organiziranje konferencije svake godine zahtijeva sve više truda jer nam je cilj zadovoljiti potrebe posjetitelja koji žele nadograditi svoje znanje te očekuju da im ponudimo vrhunski sadržaj, što smo, nadam se, ove godine ponovno i postigli", rekao je Tomislav Tipurić, direktor sadržaja konferencije WinDays14.

Među brojnim predavačima posebno se ističe David Chappell, jedan od najpoznatijih svjetskih govornika i autora na temu računalstva u oblaku. Chappell će sutra govoriti o otvorenom kodu na Microsoftovoj platformi za računalstvo u oblaku Windows Azureu. Uz Chappella, predavat će i drugi stručnjaci poput Paule Januszkiewicz, Scotta Schnolla, Paola Pialorsija...

Microsoft u sklopu svoje konferencije nije propustio promovirati svoje proizvode, pa tako sudionici mogu isprobati mobilne uređaje Nokia Lumia te operativne sustave Windows. Za ljubitelje igara rezervirane su dva posebna kutka - Game i Retro Zona. U prvoj sudionici konferencije mogu isprobati Xbox One, posljednju generaciju Microsoftove konzole, s igrama kao što su FIFA 14, Just Dance 2014 i Forza 5. Retro Zona pak rezervirana je za stare arkadne igre, flipere, pikado i slično. Osim igara, zabavni program ovogodišnjeg WinDaysa obuhvaća i nastupe izvođača Pozdrav Azri, Psihomodo pop i Nadali Dizdar.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!